marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsCongresul SUA comemorează 2 ani de la asaltul Capitoliului din Washington

Congresul SUA comemorează 2 ani de la asaltul Capitoliului din Washington

Congresul a comemorat vineri evenimentele sordide din 6 ianuarie 2021, când un grup de susținători ai fostului președinte Donald Trump a luat cu asalt Capitoliul SUA, încălcând legislatura federală în timp ce parlamentarii evacuau clădirea sau își căutau adăpost.

O mare parte a ceremoniei de vineri s-a concentrat pe contribuțiile forțelor de ordine în apărarea împotriva atacului, fiind prezente familiile celor care și-au pierdut viața în urma evenimentului tragic.

Pe 6 ianuarie 2021, susținătorii lui Donald Trump au asediat violent Capitoliul, depășind baricade și atacând poliția înainte de a invada clădirea pe care mulți americani o consideră un bastion al democrației.

Sursă foto: Reuters
Sursă foto: Reuters

Evenimentele din acea zi marchează pentru prima dată când Capitoliul a fost atacat după războiul din 1812.

Trump a pierdut alegerile cu peste 7 milioane de voturi, iar acuzațiile sale sunt în continuare anchetate pentru a dovedi implicarea directă la instigarea susținătorilor săi electorali în lupta împotriva actualului președintelui al Americii, Joe Biden.

Cea mai mare anchetă din istoria Americii

Ancheta privind asediului asupra Capitoliului este cea mai mare anchetă penală din istoria de 153 de ani a Departamentului de Justiție din SUA.

Urmărind piste și efectuând arestări, agenții federali au confiscat deja sute de telefoane mobile, au interogat mii de martori într-un proces exhaustiv care a dus până acum la peste 900 de arestări din Maine până în California.

Sursă foto: Reuters

Ancheta este un subiect foarte mediatizat de a aduce în fața justiției grupuri extremiste precum Proud Boys și Oath Keepers. Ambii au jucat un rol central în atacarea Capitoliului și în perturbarea unui pilon al democrației americane pe 6 ianuarie: transferul legal al puterii prezidențiale.

Cinci persoane au murit în urma violențelor din 6 ianuarie 2021, în timp ce patru ofițeri de poliție s-au sinucis.

Sursă foto: Reuters

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII