vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăArtăCONCERTUL REGELUI! Cine a cântat la curtea castelului Windsor?

CONCERTUL REGELUI! Cine a cântat la curtea castelului Windsor?

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE DE LA CONCERTUL ORGANIZAT ÎN CINSTEA REGELUI CHARLES AL III-LEA

Unele dintre cele mai mari vedete internaționale ale muzicii au cântat în curtea Castelului Windsor în fața a 20.000 de oameni, iar Prințul William i-a adus un elogiu tatălui său, în discursul ținut în fața miilor de invitați.

Pe scenă au urcat Take That, Lionel Richie, Katy Perry sau Andrea Bocelli. În pauzele dintre momentele muzicale, publicul a urmărit reprezentații de teatru, balet și mici scenete amuzante precum Kermit și Miss Piggy, din Păpușile Muppets.

Discursul Prințului William

Aceste serbări sunt magnifice, dar în centrul ceremoniei e un mesaj simplu: datoria. Primele cuvinte ale tatălui meu, când a intrat în catedrala Westminster, au fost un angajament de a-și face datoria. Un angajament de a continua să servească, pentru că, mai bine de 50 de ani, în toate colțurile regatului, în Commonwealth și în toată lumea, și-a dedicat viața să-i slujească pe alții. Generații de acum și din viitor, dar și pe cei a căror amintire nu trebuie neglijată”, a spus Prințul William.

Moștenitorul tronului britanic a amintit și de bunica sa, regina Elisabeta a II-a, care a încetat din viață anul trecut.

Așa cum a spus bunica mea la încoronarea ei, încoronarea este o declarației a propriilor noastre speranțe de viitor. Știu că e acolo sus, supraveghindu-ne cu drag, și că e o mamă mândră”, a precizat acesta, conform ȘtirileProTV.

Încoronarea regelui, audiențe mici

Încoronarea regelui Charles al III-lea a fost urmărită de 14 milioane de telespectatori britanici în timpul transmisiunilor asigurate de posturile TV ale grupului BBC. Audiența a fost mai mică decât cea înregistrată la funeraliile de anul trecut ale mamei sale, regina Elisabeta a II-a, și chiar decât cea înregistrată la încoronarea reginei Elisabeta a II-a în urmă cu 70 de ani, potrivit Digi24.

13,4 milioane de telespectatori britanici, dintr-o populaţie de 67 milioane de locuitori, au urmărit principalele două posturi TV ale grupului public de radio şi televiziune din Regatul Unit, BBC în timpul ceremoniei de încoronare. Numărul acestora a crescut la peste 14 milioane de telespectatori în momentul în care coroana a fost depusă pe capul regelui britanic, în vârstă de 74 de ani, a precizat biroul de presă al grupului BBC, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a, organizate în septembrie 2022, au avut media de audienţă de peste 26 de milioane de telespectatori, cu un vârf de 28 de milioane de telespectatori. Încoronarea reginei Elisabeta a II-a din 1953, prima ceremonie de acest tip care a fost televizată, a fost vizionată de 27 de milioane de persoane în Regatul Unit, potrivit biroului de presă de la Palatul Buckingham.

Funeraliile prinţesei Diana din 1997 au fost urmărite de 32 de milioane de telespectatori.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII