marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăActualitateCOD GALBEN Ninsori, viscol și ploi puternice în weekend

COD GALBEN Ninsori, viscol și ploi puternice în weekend

ANM anunţă ploi în aproape toată ţara, începând de vineri seara. 13 judeţe şi zona montană intră sub avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori şi viscol, informează Adevărul

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o avertizare de Cod galben valabilă din 24 februarie, ora 20, până pe 27 februarie, ora 12. Sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde aproape toată țara. Vor fi ploi, iar mai ales la altitudini de peste 1500m lapovițe și ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 februarie) se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord și centru, precum și în zonele montane unde se va depune strat consistent de zăpadă. Pe toată perioada se vor acumula peste 60…80 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali”, precizează ANM.

Vor fi afectate 13 județe

Tot de vineri seara intră în vigoare și o atenționare Cod galben valabilă în intervalul 24 februarie, ora 20 – 25 februarie, ora 16. Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, ninsori și viscol la altitudini de peste 1700m.

În intervalul menționat, în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1500m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp, iar izolat vor depăși 50…60 l/mp. La altitudini mai mari de 1700m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol”, a mai transmis ANM.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII