vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăEvenimentChris Norman (Smokie) concertează la Cluj-Napoca pe 15 iunie

Chris Norman (Smokie) concertează la Cluj-Napoca pe 15 iunie

Chris Norman, vocea inconfundabilă a trupei Smokie din anii ’70, revine în România. Celebrul cântăreț va susține un show plin de amintiri frumoase, pe 15 iunie 2023, de la ora 20:00, pe BT Arena din Cluj-Napoca.

Chris Norman a devenit celebru în anii ‘70, fiind primul solist al formației Smokie. Primul album, „Pass It Around”, a fost lansat în 1975, dar primul hit, „If You Think You Know How To Love Me” a venit abia un an mai târziu. Piesa a ajuns un mare hit în majoritatea țărilor europene. Au urmat melodii precum „Don’t Play Your Rock’n’roll To Me”, „I’ll Meet You At Midnight”, „Needles And Pins” sau „Living Next Door To Alice”.

Influențe și parcurs muzical

Chris Norman a fost influențat încă din copilărie de muzicieni precum Elvis Presley, Little Richard, The Beatles, The Rolling Stones sau Bob Dylan. A debutat pe scenă la începutul anilor ‘70, dar succesul a venit alături de trupa Smokie. În 1978 a înregistrat un duet cu Suzi Quatro, „Stumblin’ In”, piesă ce avea să ajungă pe locul 4 și dincolo de ocean, în Billboard Hot 100.

Anii ‘80 au venit cu oportunitatea unei cariere solo care a debutat cu un super hit, „Midnight Lady”. Piesa a fost un succes, s-a vândut în mai bine de 1 milion de exemplare, iar în Germania a stat 6 săptămâni pe primul loc. Au urmat piese precum „Some Hearts Are Diamonds”, „Fearless Hearts” sau „Broken Heroes”.

În 1994, Chris Norman a primit distincția „Starul video internațional al anului” de la CMT Europe pentru videoclipurile „Jealous Heart”, „The Growing Years” și „Red Hot Screaming Love”. În același an, Chris Norman a format o nouă trupă și a plecat în turneu pentru prima dată în ultimii șase ani.

Anii 2000 au venit cu participări la numeroase festivaluri și emisiuni de televiziune, cea mai cunoscută fiind „Comeback Show” de la televiziunea germană, unde a interpretat „Stumblin’ In” în duet cu C.C. Catch.

În decembrie 2021, a lansat noul său album numit „Just A Man”, pe care l-a scris și înregistrat împreună cu vechiul său mentor și prieten Mike Chapman ca producător. Pe 4 noiembrie anul trecut, a lansat un nou album intitulat „Rediscovered Love Song”. Pe disc sunt piese foarte cunoscute din repertoriul lui Eric Clapton, Bee Gees, Roy Orbison sau Moody Blues, cântate în stilul inconfundabil al artistului britanic.

În perioada următoare, Chris Norman are anunțate concerte la Limassol (Cipru), Basel (Elveția), Munchen (Germania) sau Treungen (Norvegia).

Radu Groza: „Un artist genial, cu o voce inconfundabilă!”

Chris Norman este un artist genial, cu o voce inconfundabilă, iar românii îl iubesc și îi fredonează piesele, indiferent de vârstă. Un concert la Cluj vine ca un regal pentru amatorii de muzică bună, amatorii de muzică de mare calitate, iar, după cum bine știți, de când eu activez în domeniul artistic, mereu am fost promotorul valorii. Chris Norman este un simbol pentru o generație și un model pentru artiștii care au urcat pe scenă în anii în care au urmat. Piesele lui sunt nemuritoare și, sunt sigur, că îi va bucura pe spectatorii care vor veni, în număr foarte mare, să îl urmărească live, pe 15 iunie, pe BT Arena din Cluj-Napoca.

Noi, organizatorii, am pregătit deja surprize speciale, printre care, în deschidere, va concerta inegalabilul Paul Ciuci – Compact. De aceea, spun, încă de pe acum, că acest concert va fi unul unic, de neuitat”, a declarat managerul Radu Groza, organizatorul concertului Chris Norman în România.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII