vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăActualitateCFR suspendă greva, programată pentru luni, până miercuri

CFR suspendă greva, programată pentru luni, până miercuri

Greva Sindicatului Mișcare Comercial Vagoane de la CFR Infrastructură, programată pentru luni, 27 noiembrie, a fost suspendată până miercuri, 29 noiembrie, la ora 14.00.

„Cele două părți aflate în procedura de negociere a contractului colectiv de muncă au convenit suspendarea temporară a grevei propriu-zisă până la dată de 29 noiembrie 2023, ora 14:00, în temeiul art. 162(3) din Legea nr. 367/2022 privind dialogul social”, se arată în documentul consultat transmis de sindicat, citează Libertatea.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că săptămâna viitoare va fi aprobat în Guvern un memorandum legat de CFR. „Eu vă spun că miercuri, probabil că miercuri va fi o şedinţă de Guvern, în care, cum e şi normal, vom promova noi, ca minister, un memorandum legat nu doar de CFR, ci şi de metrou şi nu doar, mai sunt şi pe alte companii, care să ajute la semnarea acelui CCM de care spune sindicatul, şi care e absolut necesar, că nu e o chestiune care să fie inventată de sindicat”, a declarat Grindeanu într-o conferință de presă, potrivit news.ro.

Totodată, TAROM anunță grevă pe 1 Decembrie, de Ziua Națională, timp de două ore, aeronavele vor fi la sol.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII