luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateCel mai slab sezon estival! Turiştii se plâng că au dat banii...

Cel mai slab sezon estival! Turiştii se plâng că au dat banii degeaba: „Apa este rece și înghețăm de frig!”

Peste 200.000 de turişti şi-au făcut rezervări pe litoral cu ocazia minivacanței de Sfânta Marie. În cele mai multe hoteluri, nu mai e nicio cameră liberă de câteva săptămâni.

Marea problemă a turiştilor este că apa este foarte rece. „E foarte rece apa. Momentan este foarte rece, sperăm să se mai încălzească. Eu din Germania am venit pentru marea de aici, din România, dar m-am descurajat”, mărturiseşte un turist, conform Observator News.

Îmi e frig! (n.r. Preţurile sunt) mari. Am fost în Turcia şi nu se compară cu ce e la noi. Cinci zile stăm, sperăm ca măcar să avem o zi cu soare, să ne bucurăm şi noi de vacanţa pe care o sărbătorim o dată pe an. Vrem soare puternic, ca în alte ţări”, declară un alt turist.

Fenomenul up-welling

Apa mării este rece în plin sezon estival din cauza fenomenului de up-welling. Dacă acum 20-30 de ani fenomenul dura doar câteva zile pe an, acum durează mai mult și are legătură cu schimbările climatice, în contextul creșterii numărului de zile cu vânt din Africa.

Up-welling este specific mai degrabă Oceanului Pacific decât Mării Negre şi este un fenomen oceanografic care implică mișcarea, determinată de vânt, a apei dense, mai reci și, de obicei, bogate în nutrienți, din adâncuri spre suprafața oceanului. Aceasta înlocuiește apa de suprafață mai caldă și de obicei săracă în nutrienți.

Hotelurile, pline de Sfânta Maria

Cele mai multe hoteluri sunt deja ocupate complet.

Pe lângă festivităţile de Ziua Marinei, în hoteluri s au organizat mici festivaluri. „Ziua de Sfânta Maria este foarte ocupată, cu un program deosebit. Ne deschidem ziua cu o paradă, avem pregătit un festival gastronomic, iar seara se va încheia cu un concert”, precizează Alina Petrea, manager hotel.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII