luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsCel mai bun tenisman din lume riscă să fie expulzat din Australia...

Cel mai bun tenisman din lume riscă să fie expulzat din Australia pentru că este contra vaccin!

Novak Djokovic a aterizat în Australia, dar după mai bine de 8 ore de audieri nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin.

Avocații lui Novak Djokovic (locul 1 ATP) s-au adresat instanței din Melbourne, pentru a contesta decizia autorităților australiene de a-i anula viza de călătorie tenismenului sârb.

Contestația lui Novak Djokovic va fi analizată luni

Tribunalul Federal din Melbourne a anunțat că audierea completă în acest caz a fost programată pentru luni, 10 ianuarie, potrivit The Guardian. Instanța a precizat că nu are toate declarațiile și documentele necesare din partea ambelor părți implicate.

Chris Tan, reprezentantul Ministerului pentru Imigrări, a precizat că autoritățile preferă o decizie rapidă în acest caz, dar nu contestă amânarea deciziei.

Avocații lui Novak Djokovic au precizat că este o situație „la limită”, dar s-au declarat încrezători în șansele de reușită ale contestației privind anularea vizei de călătorie.

Potrivit The Canberra Times, judecătorul Anthony Kelly a cerut o declarație scrisă din partea sportivului sârb. În caz contrar, judecătorul a precizat că va permite și o audiere online, prin intermediul Microsoft Teams.

Judecătorul Anthony Kelly a recunoscut că știe puține lucruri despre tenis și a întrebat dacă Novak Djokovic se poate antrena în hotelul în care a fost cazat, în cazul în care pronunțarea va mai dura. Până la decizia instanței, Novak Djokovic rămâne într-un hotel de carantină din Melbourne. Fanii lui Djokovic, dar și cei care se opun vaccinării anti-COVID, protestează în fața hotelului.

Novak Djokovic, în pericol să rateze Australian Open

Djokovic a ajuns miercuri la Melbourne, unde autorităţile au observat că echipa sa a făcut o greşeală în cererea de viză. Ulterior, a fost ținut în aeroport peste opt ore.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a afirmat că Djokovic nu a putut oferi dovezile necesare pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi în Serbia. Ministrul interimar al Sportului, Jaala Pulford, a precizat că guvernul din Victoria nu va sprijini cererea lui Djokovic.

„Guvernul federal a întrebat dacă vom sprijini cererea de viză a lui Novak Djokovic pentru a intra în Australia. Nu îi vom oferi lui Novak Djokovic suport individual pentru cererea de viză pentru a participa la ediţia 2022 a Australian Open. Întotdeauna am fost clari cu privire la două puncte: aprobările vizelor sunt o chestiune care revine guvernului federal, iar scutirile medicale sunt o chestiune pentru medici„, a spus ea.

Premierul australian Scott Morrison a postat pe Twitter, joi dimineaţă, un mesaj, în care reafirmă anularea vizei sportivului de 34 de ani: „Viza domnului Djokovic a fost anulată. Regulile sunt reguli, mai ales când vine vorba de graniţele noastre. Nimeni nu este deasupra acestor reguli. Politicile noastre stricte de frontieră au fost esenţiale pentru ca Australia să aibă una dintre cele mai scăzute rate de deces din cauza COVID din lume şi continuăm să fim vigilenţi”.

Djokovic, recordmen la Australian Open

Într-un mesaj postat pe Instagram, tenismenul sârb a explicat că a primit o scutire medicală din partea autorităților australiene.

Novak Djokovic (34 de ani) este campionul en titre de la Australian Open și deține un număr record de titluri la Melbourne – nouă. Australian Open 2022 este programat în perioada 17-30 ianuarie. Organizatorii au anunțat că toţi jucătorii care vor să participe trebuie să fie vaccinaţi cu ambele doze împotriva COVID-19.

“La mulți ani tuturor! Vă urez sănătate, iubire și fericire în fiecare moment și sper să iubiți și să respectați toate ființele de pe această planetă minunată. Am petrecut timp de calitate alături de persoanele iubite, iar acum mă îndrept către Australia, cu o scutire pentru a putea juca”, a scris Novak Djokovic pe Instagram.

La Australian Open 2022, Novak Djokovic ar putea să câștige trofeul de Mare Șlem cu numărul 21 din carieră, un record.

Sursă: DigiSport.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII