vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăNewsCeaiul verde chinezesc: de ce este recomandat să îl consumăm și care...

Ceaiul verde chinezesc: de ce este recomandat să îl consumăm și care sunt beneficiile acestuia asupra organismului?

De câte ori nu auzim că ar trebui să înlocuim cafeaua de dimineață cu ceaiul verde chinezesc? Cum ar putea un simplu ceai să ne energizeze și să aibă totodată și beneficii extraordinare asupra organismului nostru?

Descoperă câte probleme de sănătate poți evita cu ajutorul consumului zilnic de ceai verde chinezesc.

Un combatant excelent al cancerului

Ceaiul verde chinezesc este un bun antioxidant, având proprietăți anticancerigene și beneficii în ceea ce privește detoxifierea organismului. Există multe studii care atestă capacitatea ceaiului verde de a preveni cancerul, dar în același timp, este recunoscută și posibilitatea ca acesta să trateze cancerul la stomac, de sân, cancerul de prostată și de colon. Medicii spun că antioxidanții ceaiului ar putea preveni formarea tumorilor cancerigene.

Ajută memoria și sporește atenția

Bogat în vitamine, ceaiul verde conține o cantitate mică de cofeină (aproximativ 20-45 de miligrame per ceașcă), astfel încât acesta ajută memoria și menține atenția activă pe termen lung, spre deosebire de proprietățile cafelei, care sunt de durată scurtă.

Poate fi integrat cu ușurință în curele de slăbit

Ceaiul verde chinezesc antiadipos este folosit ca stimulent al pierderii în greutate. Acesta purifică organismul de toxine și ajută metabolismul să ardă grăsimile mai repede. Prin urmare, tonusul muscular crește și determină un ritm de viață mai sănătos.

Menține pielea sănătoasă

Fiind un bun adjuvant în menținerea sănătății pielii, ceaiul verde chinezesc contribuie la protejarea împotriva razelor UV, ameliorează arsurile provocate de acestea și regenerează țesuturile.

Întârzie efectele îmbătrânirii

Consumul de ceai verde chinezesc crește șansa unei vieți longevive. Studiile atestă efectele ceaiului în ceea ce privește prevenirea semnelor de îmbătrânire, de la textura pielii, îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare, stimularea energiei și scăderea colesterolului, până la ameliorarea stărilor depresive.

Recomandări și contraindicații

Pentru a cunoaște efectele ceaiului verde chinezesc este recomandat consumul pe zi a unei cantități echivalente cu 2-5 cești de ceai, neîndulcit. Acesta nu trebuie servit pe stomacul gol, sau înainte de culcare. Consumați 1/2 cești de ceai verde chinezesc cu două ore înainte și după mesele principale.

Ceaiul verde nu este recomandat femeilor însărcinate, sau cele care vor să rămână însărcinate, deoarece printre efectele adverse ale acestuia se numără și dificultatea de absorbție a fierului și a acidului folic. O contraindicație o constă și riscul mare de apariție a osteoporozei, având în vedere că ceaiul contribuie la eliminarea calciului din organism.

Prospect și preț

De cele mai multe ori, ceaiul verde chinezesc îl putem achiziționa de la plafar, market sau magazinele cu specific chinezesc. Compoziția acestuia poate fi sub formă de pudră sau de frunze uscate. Pentru o cantitate de 100 de grame de ceai verde chinezesc pudră vrac veți plăti între 5 și 15 lei, iar pentru varianta la plic, puteți opta pentru o cutie formată din 30 de plicuri, 2 grame per plic, la prețuri încadrate între 5 și 10 lei.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII