vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateCea mai lungă eclipsă de Lună a secolului are loc pe 19...

Cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului are loc pe 19 noiembrie 2021. Care sunt efectele ei asupra zodiilor

Cea mai lungă eclipsă parțială de Lună a secolului va avea loc pe 19 noiembrie 2021, conform presei străine. Iată ce efecte posibile ar putea exista pentru fiecare, în funcție de zodie.

Eclipsa parțială de Lună din 19 noiembrie 2021 ar urma să fie cea mai lungă din acest secol. Conform estimărilor NASA, a relatat Space.com, ar urma să țină trei ore, 28 de minute și 23 de secunde și nu va mai exista o alta mai lungă până în 2100, estimează specialiștii. Pentru europeni este Luna Taurului, iar americanii o numesc Luna Castorului.

Eclipsa de Lună are loc atunci când Pământul se află între Soare și Lună și aruncă un con de umbră asupra satelitului nostru natural.

Unde va fi vizibilă cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului

Pentru toți pasionații de astronomie din lume, fenomenul de săptămâna aceasta nu va fi ratat. Pentru aproape trei ore și jumătate, aproape 97% din suprafața Lunii va „dispărea”, acoperită de umbra Pământului.

Până în 2100, nicio altă eclipsă de Lună nu ar urma să dureze atât de mult, deși în următorii 80 de ani mai sunt estimate aproape 200 de fenomene ale Lunii. Și în luna mai a anului 2022 ar urma să mai existe un fenomen asemănător, însă nu atât de lung ca durată de timp.

Cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului o să fie vizibilă în mai multe părți ale lumii, în aproape 50 de țări, inclusiv America de Nord, estul Australiei, Noua Zeelandă și Japonia, potrivit EarthSky, dar și vestul Europei.

Ultima eclipsă parțială de Lună a avut loc în 2018 și a ținut o oră și 43 de minute.

Ce efecte ar putea avea cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului asupra zodiilor

De obicei, în preajma acestor fenomene astrologice, oamenii ar putea avea sentimentul că ceva major urmează să se întâmple în viața lor. Eclipsele de Lună pot aduce, de obicei, despărțiri, răsturnări masive de situații sau revelații extrem de importante. În funcție de fiecare nativ, ele se traduc diferit.

Sursă: a1.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII