marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateCe pensie are Irina Loghin, în calitate de fost parlamentar? Își va...

Ce pensie are Irina Loghin, în calitate de fost parlamentar? Își va recupera pensia specială!

Irina Loghin este una dintre cele mai iubite și apreciate artiste de muzică populară de la noi din țară. La cei 83 de ani, artista se bucură de venituri mai mult decât decente. Pe lângă evenimentele muzicale pe care le are, doamna muzicii folclorice se bucură și de o pensie specială, după doar opt ani de activitate politică.

Irina Loghin merge în continuare la evenimente, și obține venituri din prestațiile ei, și, pe lânga asta, încasează de la statul român și o pensie substanțială. În anul 2016, artista a solicitat de la stat o pensie specială. Anul trecut, plenul Parlamentului a abrogat pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor, însă pe 5 mai Curtea Constituţională a decis că legea este neconstituţională. Între timp, sute de foşti deputaţi şi senatori au acţionat în instanţă Parlamentul pentru a-şi recâştiga pensiile.

Ce pensie are Irina Loghin, în calitate de fost parlamentar

Irina Loghin se numără printre foştii parlamentari care îşi vor recupera pensia specială, după ce procesul s-a plimbat pe la mai multe instanţe. Judecătorii de la Tribunalul București au dat câștigat de cauză unor foști politicieni, în baza unei decizii CCR.

Potrivit datelor din 2021, Irina Loghin primește lunar de la stat, o sumă cuprinsă între 6.000 și 7.000 de lei. Pensia specială, numită și indemnizație pentru limită de vârstă, a fost plafonată în anul 2017 astfel încât să nu depășească salariul brut aflat în plată. Cu toate acestea veniturile foștilor politicieni sau magistrați sunt uriașe, aducându-le acestora un trai mai mult decât decent.

Irina Loghin s-a înscris în Partidul România Mare (PRM) în anul 1998. În legislatura 2000-2004, Irina Loghin a fost aleasă deputat, iar în următorul mandat a devenit senator de Giurgiu. Din această funcție, artista a încercat să activeze în favoarea colegilor de breaslă și a vârstnicilor, dar pentru că nu a reușit să-și ducă obiectivele până la capăt, interpreta de muzică populară a renunțat să mai candideze pentru un al doilea mandat de senator. A renunțat la activitatea politică în anul 2008.

Sursă: Spynews.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII