vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsCatastrofă feroviară în India! Peste 260 de morți și 900 de răniți...

Catastrofă feroviară în India! Peste 260 de morți și 900 de răniți după accidentul de tren

INDIA ÎN DOLIU Crește numărul victimelor din India, după ce mai multe trenuri s-au ciocnit vineri seară. Peste 260 de oameni au murit și 900 au fost răniți în accidentul stabilit ca dezastrul secolului în India. 

Coliziunea dintre două trenuri a avut loc vineri seară la aproximativ 130 de mile sud-vest de Kolkata, în districtul Balasore din Odisha.

Între 10 și 12 vagoane ale unu tren au deraiat și au căzut pe o cale ferată din apropiere, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Amitabh Sharma, citat de Sky News. Resturile au fost spulberate de un alt tren care a venit din direcția opusă.

Toate spitalele din districtul Balasore au fost puse în stare de alertă maximă pentru că între resturile trenului ar mai putea fi oameni. Aproape 500 de polițiști și salvatori, împreună cu 75 de ambulanțe și autobuze, au fost trimiși la fața locului. Sâmbătă a fost declarată zi de doliu națională.

Trenul, cel mai folosit mijloc de transport de indieni

Mai mult de 12 milioane de oameni călătoresc zilnic cu 14.000 de trenuri în India, pe 40.000 de mile de cale ferată. Deși, autoritățile încearcă să dezvolte infrastructura și siguranța feroviară, sute de accidente au loc în fiecare an pe căile ferate din India, potrivit Digi24. Majoritatea accidentelor feroviare sunt puse pe seama erorilor umane sau a echipamentelor de semnalizare învechite.

India are una dintre cele mai mari rețele de trenuri din lume, majoritatea populației circulând cu acest mijloc de transport frecvent. Un alt mare dezastru de tren din India a avut loc în 1981, când un tren de pasageri supraaglomerat a fost aruncat de pe șine într-un râu în timpul unui ciclon în statul Bihar, ucigând cel puțin 800 de oameni.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII