vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateCât costă, de fapt, un buncăr antiatomic?

Cât costă, de fapt, un buncăr antiatomic?

O companie din Statele Unite, specializată în realizarea de adăposturi subterane destinate situațiilor de urgență, a pus în vânzare recent buncăre antiatomice.

Mai mult, compania oferă livrare și instalare gratuită. Prețurile pentru astfel de buncăre antiatomice pornesc de la 49.900 de dolari, dar pot să ajungă chiar și până la suma de 200.000 de dolari, în funcție de mărimea acestui adăpost, precum și în funcție de dotările acestuia.

Aceste buncăre antiatomice pot să fie amplasate în curtea casei și oferă nu doar confort, ci și o protecție maximă împotriva radiațiilor.

Potrivit companiei, refugiul subteran poate fi folosit în caz de atac nuclear, biologic sau chimic, iar o familie numeroasă poate supraviețui fără probleme într-un astfel de buncăr până la o săptămână, chiar dacă nu au curent electric. În cazul în care există o sursă de alimentare 6-34V DC, atunci acesta poate fi locuit pe termen nelimitat.

Cum poate fi dotat acest buncăr?

Adăpostul este amenajat într-un cilindu de dimensiuni mari, închis etanș, perfect ventilat și seamănă cu o locuință obișnuită. Acesta are mai multe zone funcționale: living, sală de mese, dormitoare, bucătărie, camere de depozitare, toalete și dușuri.

Tâmplăria este din mahon sau mesteacăn, pentru a preveni apariția mucegaiului, iar vopseaua folosită conține sulfat de cupru, care ucide bacteriile. De asemenea, buncărul este dotat și cu o sală de decontaminare.

Pe lângă acestea, opțional, se pot adăuga rezervoare care pot stoca apă sau combustibil, televizor, radio cu unde scurte, panouri solare etc.

Sursă: Gândul.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII