marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăActualitateCât adevăr și câtă ficțiune este în filmul Casa Gucci, în care...

Cât adevăr și câtă ficțiune este în filmul Casa Gucci, în care joacă Lady Gaga, Al Pacino și Adam Driver?

House of Gucci se bazează pe o poveste adevărată? Răspunsul scurt este: da. Maurizio Gucci și Patrizia Reggiani au fost amândoi oameni reali. Patrizia are acum 70 de ani, a făcut aproape 30 de ani de închisoare pentru că și-a ucis soțul, dar e liberă.

Filmul House of Gucci este adaptat după cartea Sarei G. Forden din 2001, ”The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed”, carte care este o incursiune în culisele familiei Gucci, mai ales după căsătoria Patriziei Reggiani (Lady Gaga) cu moștenitorul imperiului Gucci, Maurizio. Urmată apoi de uciderea scandaloasă a lui Maurizio.

Patrizia Reggiani și Maurizio Gucci s-au căsătorit în 1973 și au avut două fiice, Alessandra și Allegra. Pe măsură ce Maurizio conducea afacerea, Patrizia a devenit consilierul principal al lui Maurizio Gucci, scrie editorialist.com. Deoarece Maurizio era singurul copil al lui Rodolfo Gucci, el a moștenit pachetul majoritar în firma Gucci. Desigur, acest lucru a dus la unele lupte în familie, iar Maurizio s- luptat cu unchiul său Aldo Gucci pentru controlul deplin al companiei. Maurizio a câștigat.

În 1993, Maurizio, după o perioadă de cheltuieli nesăbuite, a fost nevoit să-și vândă acțiunile din companie către Investcorp, pentru 120 de milioane de dolari. În mai 1985, după 12 ani de mariaj, Maurizio o părăsește pe Patrizia pentru o femeie mai tânără, spunându-i că pleacă într-o scurtă călătorie de afaceri. El nu s-a mai întors niciodată acasă.

În anul 1991 Patrizia și Mauritzio Gucci divorțează. Ca parte a aranjamentului, Patrizia Reggiani primește anual echivalentul a 1,7 mil de dolari anual.

Totul a fost bine până în 27 martie 1995. În această zi, Maurizio intra în clădirea sa de birouri de pe Via Palestro 20 din Milano, unde e împușcat de trei ori în spate și o dată în cap de un bărbat înarmat. Giuseppe Onorato, portarul clădirii a fost și el împușcat, dar a supraviețuit. Maurizio, însă, s-a prăbușit și a murit pe treptele biroului.

Patrizia a fost imediat suspectată, dar cum nu s-au găsit dovezi, cazul a fost abandonat. În 1997, un telefon anonim a dus la arestarea Patriziei, iar în 1998 a urmat o frenezie mediatică și un proces transmis pe toate canalele italiene. În timpul procesului, s-a aflat că Patrizia a angajat patru complici pentru a-și ucide soțul. Cel care a apăsat pe trăgaci a fost proprietarul unei mici pizzerii care avea datorii, iar Patrizia urm să i le achite.

Ea a fost condamnată la 29 de ani de închisoare. Ceilalți trei implicați în crimă au primit și ei ani lungi de închisoare.

În octombrie 2016, după ce a ispășit 18 ani, Patrizia Reggiani a fost eliberată.

Câștigătoarea premiului Oscar, Lady Gaga, urmează să o interpreteze pe Patrizia în adaptarea cinematografică a poveștii din viața reală. Patrizia a fost „enervată” că Lady Gaga îi joacă rolul în film, fără să fi avut „politețea sau bunul simț” să o cunoască personal.

Adam Driver îl interpretează pe Maurizio Gucci în film.

Sursă: Hotnews.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII