vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăNewsCarmen Dorobăț, medic infecționist: „Încă există Covid! Să nu ne așteptăm ca...

Carmen Dorobăț, medic infecționist: „Încă există Covid! Să nu ne așteptăm ca o pandemie să dispară atât de ușor”

Medicul infecționist Carmen Dorobăț avertizează că pandemia de COVID-19 nu a trecut: „Încă există Covid! Să nu ne așteptăm ca o pandemie să dispară atât de ușor. Iată pandemia de HIV, există, dar este sub control. Așa și infecția cu SARS-CoV-2, o putem ține acum sub control pentru că avem antivirale specifice. Important este că nu avem forme grave de boală”, a explicat Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț.

Pericolul nu a dispărut

Trebuie să fim atenți pentru că asemenea gripei, evoluția pe un teren cu boală cronică cunoscută poate fi gravă. De aceea, cei care se simt <<răciți>>, să ia un test rapid de la farmacie și să-l facă pentru a proteja persoanele din jur, părinți, bunici etc.”, a mai precizat medicul infecționist Carmen Dorobăț, în exclusivitate pentru Piața de știri.

Cazurile de coronavirus și mutațiile acestui virus încă sunt prezente în România. Potrivit Agerpres, 1.967 dintre cazurile înregistrate în ultima săptămână au fost la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

1.404 pacienţi cu COVID-19, internaţi în spitale. 37 de decese, în ultima săptămână

Până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.352.356 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, incidenţa înregistrată la 14 zile fiind de 0,44.

În ultima săptămână au fost efectuate nu mai puțin de 10.565 de teste RT-PCR şi 64.697 de teste rapide antigenice, potrviti DcNews. De la începutul pandemiei şi până în prezent, 67.773 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în România.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII