marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateCapitala se revoltă! Încă 10 zile fără apă caldă pentru bucureșteni

Capitala se revoltă! Încă 10 zile fără apă caldă pentru bucureșteni

Coșmar în Capitală! Foarte mulți bucureșteni vor mai sta fără apă caldă până pe 20 august, anunță Termoenergetica.

Lucrările de înlocuire a conductelor de pe Calea Văcăreşti şi cele de pe Magistrala 3 Sud, din căminul Releului, vor continua până pe 20 august.

Sacrificăm vara pentru iarnă

Potrivit Termoenergetica, ambele şantiere au o importanţă majoră atât pentru viitoarea funcţionare a sistemului de termoficare, cât şi pentru execuţia viitoarelor proiecte de reabilitare, desfăşurate de Municipalitate prin programul Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), precizează Digi24.

Decizia de continuare a lucrărilor a fost impusă de starea precară a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă, dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranţă a întregului sistem de termoficare.

Sectoarele 2 și 3, cele mai afectate

Oprirea punctelor termice din sectoarele 2 şi 3 a fost impusă de faptul că alimentarea cu agent termic pentru apă caldă din CTE Progresu se poate face doar prin două trasee ce subtraverseaza râul Dâmboviţa, respectiv zonele Releului şi Calea Văcăreşti – bulevardul Abatorului.

Vor fi înlocuiţi aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1.200 de milimetri şi alţi aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1.000 de milimetri, precum şi două vane cu diametrul de 1.000 de milimetri şi alte vane de golire sau de aerisire. Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcţiune în anul 1968, această zonă de reţea având 55 de ani de funcţionare.

Lucrările vor mai continua încă 10 zile

Termoenergetica anunţa, pe 1 august, că furnizarea apei calde va fi sistată până pe 11 august în Sectoarele 2 şi 3, precum şi în cartierele Aviaţiei, Floreasca şi Calea Dorobanţilor din Sectorul 1, având în vedere că simultan cu oprirea CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale au fost începute şi lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud în zona Străzii Releului în Căminul Releului.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII