vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitateCANICULA INVIZIBILĂ: un nou fenomen care ameninţă Europa!

CANICULA INVIZIBILĂ: un nou fenomen care ameninţă Europa!

Canicula invizibilă amenință Europa

Meteorologii au lansat un avertisment asupra unui nou fenomen meteo care ameninţă Europa.

Potrivit specialiștilor, este vorba despre o caniculă invizibilă în nordul Oceanului Atlantic, fenomen care ar putea genera o criză climatică şi ar putea duce la dispariția a numeroase specii marine.

Avertismentul vine de la meteorologii din Franţa după ce, potrivit datelor, între lunile martie şi mai, temperatura medie la suprafața apei a tot crescut în Atlanticul de Nord, iar acum câteva zile urcase până la 23,3 grade Celsius, cu 1,3 grade mai mult decât media istorică, potrivit Antena 3 CNN.

Totodată, sateliții au raportat valori cu până la 5 grade Celsius mai mari, în largul coastelor irlandeze.

Ce este canicula invizibilă

Absenţa norilor şi a vântului determină ca o cantitate mult mai mare de energie solară să fie absorbită de suprafaţa oceanului, împiedicând amestecarea apelor de suprafaţă, foarte calde, cu cele de adâncime, mult mai reci. Principala explicație ar fi de natură atmosferică, şi anume valul de căldură adus de anticiclon deasupra vestului Europei.

Meteorologii sunt surprinși de rapiditatea acestui fenomen atipic. Printre efectele aşteptate se numără creşterea mortalităţii în rândul animalelor marine, în paralel cu o migraţie spre nord a unora dintre specii.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII