luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateBruce Willis, diagnosticat cu demență! Boala actorului a avansat

Bruce Willis, diagnosticat cu demență! Boala actorului a avansat

Actorul din celebra franciză „Die Hard” a fost diagnosticat anterior cu afazie, starea de sănătate fiind comunicată de familia sa în martie 2022.

În prezent, boala a avansat, iar soția actorului, Emma Heming Willis, a dezvăluit că Bruce Willis se confruntă cu un nou diagnostic, demență frontotemporală, potrivit People Magazine.

Emma Heming Willis, în vârstă de 44 de ani, a distribuit pe Instagram o fotografie cu actorul în vârstă de 67 de ani, și a spus că starea lui s-a înrăutățit.

Familia noastră a vrut să înceapă prin a exprima cea mai profundă recunoștință pentru dragostea și sprijinul pe care le-am primit cu toții de când am împărtășit diagnosticul lui Bruce”, a scris Emma.

De când am anunțat diagnosticul lui Bruce de afazie în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat și acum avem un diagnostic mai specific: demență frontotemporală (cunoscută sub numele de DFT). Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. În timp ce acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”, a transmis Emma.

Simptome și manifestări ale bolii

Demența frontotemporală reprezintă un grup de tulburări ale creierului care amenință lobii frontali și temporali. Aceasta înseamnă că părți din acești lobi se atrofiază, iar micșorarea acestor zone poate provoca probleme de vorbire, probleme emoționale și modificări ale personalității.

Alte simptome pot fi pierderea abilităților motorii – probleme la mers, înghițire sau spasme musculare. Simptomele tind să se agraveze în timp. Pacienții încep de obicei să observe simptomele între 40 și 65 de ani, dar poate afecta și persoanele care sunt mai tinere. Este cea mai frecventă formă de demență la persoanele sub 60 de ani.

Emma a continuat: „Bruce a crezut întotdeauna în folosirea vocii sale pentru a-i ajuta pe alții și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele importante atât în ​​public, cât și în privat”, a spus ea. „Știm în inimile noastre că – dacă ar putea astăzi – ar dori să răspundă aducând în atenția globală această boală și modul în care afectează atât de multe persoane și familiile lor.

Bruce a găsit întotdeauna bucurie în viață și i-a ajutat pe toți să facă la fel”, a încheiat soția actorului.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII