vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsBREAKING NEWS! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat! Decizia a fost...

BREAKING NEWS! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat! Decizia a fost anunțată de premierul Marcel Ciolacu

Deși, marți susținea că demisia sa în scandalul privind azilele groazei din Ilfov „nu contează”, Ministrul Muncii, Marius Budăi și-a dat astăzi demisia. Decizia a fost anunțată de premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune cu soarta unor oameni pe care soarta i-a lovit atât de crunt. Am avut de dimineață o discuție cu domnul Marius Budăi care m-a anunțat cu decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Aș dori să le cer autorităților să nu picăm în cealaltă extremă și să facem uz de zel, nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit trei lămâi mucegăite vom schimba ceva de fond cu aceste controale…”, a transmis Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.

Marian Neacșu, viceprim-ministrul României, va prelua interimatul la Ministerul Muncii, potrivit ȘtirileProTV.

Gabriela Firea, sfătuită să se retragă

PSD ar discuta și despre demisia Gabrielei Firea, ministrul Familiei, în urma aceluiași scandal. Retragerea Gabrielei Firea ar putea avea loc, însă, săptămâna viitoare, astăzi, 13 iulie, fiind ziua ei de naștere. Paul Stănescu i-ar fi transmis ministrului Familiei că trebuie să facă un pas în spate.

Demisia lui Marius Budăi este considerată în partid un gest prin care conducerea PSD pune presiune pe Gabriela Firea să-și dea demisia.

Presiuni pentru demiterea miniștrilor PSD

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susținea marți că demisia sa în scandalul privind azilele groazei din Ilfov „nu contează”. După ce un jurnalist a revenit și l-a întrebat dacă s-a gândit, totuși, vreo secundă să demisioneze, Marius Budăi a răspuns scurt: „Mulțumesc frumos de întrebare”.

ONG-urile Declic şi Corupţia Ucide au anunţat organizarea unui protest, joi seară, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului sub sloganul „Toţi ştiau: afară cu Budăi şi Firea!”.

Organizatorii solicită demiterea celor doi miniştri, susţinând că aceştia „au ştiut despre ororile din căminele pentru bătrâni şi au tăcut” şi, „mai mult, au încercat să muşamalizeze totul”.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII