vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsBREAKING NEWS Guvernul SUA a primit peste 350 de rapoarte OZN în...

BREAKING NEWS Guvernul SUA a primit peste 350 de rapoarte OZN în ultimul an!

Guvernul SUA a primit peste 350 de rapoarte noi, în ultimul an, despre „fenomene aeriene neidentificate”, cunoscute în mod obișnuit sub numele de OZN-uri (obiecte zburătoare neidentificate).

Potrivit raportului, biroul Pentagonului responsabil cu urmărirea și studierea acestor fenomene a identificat 163 dintre rapoarte ca „baloane sau alte entități asemănătoare”. Alte rapoarte au fost atribuite dronelor, păsărilor, evenimentelor meteorologice sau deșeurilor din aer, cum ar fi pungile de plastic.

Iar restul de observări raportate de tip OZN-uri continuă să fie neexplicate de guvernul SUA.

Jumătate din fenomenele OZN sunt neexplicate

Pe scurt, comunitatea de informații și Pentagonul nu par să aibă nicio explicație pentru cel puțin o serie de obiecte zburătoare misterioase care au fost văzute mișcându-se prin spațiul aerian militar restrâns, în ultimele câteva decenii. Majoritatea noilor rapoarte au venit de la piloți și operatori din Marina și Forțele Aeriene ale SUA „care au fost martori la  aceste fenomene în timpul sarcinilor lor operaționale și au raportat evenimentele”, potrivit raportului.

Departamentul Apărării, sub presiunea Congresului pentru a investiga așa-numitele apariții OZN, a încurajat activ piloții și personalul în cauză să raporteze observări inexplicabile. Comunitatea de informații a lansat primul său raport pe această temă în 2021.

Documentul a examinat 144 de rapoarte, dintre care doar unul a fost explicat de investigatori. Anchetatorii nu au găsit nicio dovadă că observările ar reprezenta fie viață extraterestră, fie un progres tehnologic major al unui adversar străin precum Rusia sau China, dar recunosc că și aceasta este o posibilă explicație.

Raportul a recunoscut posibilitatea ca observările să reprezinte o platformă străină de colectare a informațiilor, dar anchetatorii nu par să fi strâns nicio dovadă care să susțină această concluzie.

Evenimentele OZN continuă să aibă loc în spațiul aerian restricționat sau sensibil, evidențiind posibile preocupări pentru siguranța zborului sau activitatea de colectare a adversarului”, reiese din raport. „Continuăm să evaluăm că acest lucru poate rezulta dintr-o prejudecată de colectare din cauza numărului de aeronave și senzori activi.

Pentagonul și comunitatea de informații „vor continua să investigheze orice dovadă de posibilă implicare a guvernului străin în evenimentele OZN”, se arată în raport.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII