luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsBREAKING NEWS Cine va putea face împrumuturi de zeci de mii de...

BREAKING NEWS Cine va putea face împrumuturi de zeci de mii de lei de la stat? Dobânda este zero!

Pachetul de măsuri e motiv de bucurie şi pentru tinerii cu planuri mari şi buget mic. Coaliţia a bătut palma pe două programe care ar urma să ajute cuplurile aflate la început de drum şi studenţii care nu-şi permit să continue facultatea. Dacă unii vor putea împrumuta bani de la stat pentru a-şi organiza căsătoria, alţii vor avea posibilitatea să facă asta ca să-şi termine studiile.

75 de mii de lei, adică puțin peste 15 mii de euro. Atât ar putea primi un cuplu prin programul Family Start. Banii pentru achiziții greu de făcut fără economii consistente. Cel mai bun exemplu – avansul pentru o casă sau chiria pe mai multe luni.

Tânără: „Ar fi un ajutor destul de mare având în vedere că salariile sunt foarte mici în ziua de astăzi. În primul rând m-aș gândi să-mi iau o locuință, unde să pot să stau”, 

Cristina Gheorghe, agent imobiliar: Avansul ar fi suficient eventual pentru o locuință, o garsonieră sau 2 cameră undeva în zone cum ar fi Drumul Taberei, Pallady, în zone nu chiar centraleSe poate plăti cu acești bani o chirie pe un an de zile în centrul Bucureștiului dacă vorbim de centru, central. Ultracentral sau chiar mai mult când vine vorba de zonele limitrofe.”

Programul va avea cel mult zece mii de beneficiari

Iar dacă v-aţi amânat nunta pentru că n-aţi avut bani, creditul de la stat rezolvă şi asta.

Tânăr: Sincer aș folosi acest pachet probabil pentru căsătorie. Marele eveniment e destul de scump. Cunosc persoane care s-au dus până în 10 mii de euro pentri o seară ceea ce mi se pare absolut halucinant.

Indiferent de localitate, pentru cununia civilă mirii trebuie să plătească 250 de lei. Pentru slujba religioasă, însă, prețul pornește de la 500 și poate ajunge la 2.500 de lei pentru o biserică mai mare. La această sumă se adaugă și taxele pentru servicii suplimentare cum ar fi: mai mulți preoți care să oficieze slujba, porumbei sau cor bisericesc.

Iar dacă aţi trecut deja de nuntă, puteţi investi în educaţia copiilor. Pentru grădinițele private prețul începe de la 1.000 de lei și poate ajunge la 1.000 de euro pe lună pentru instituțiile de top din Capitală unde cei mici pot practica sporturi sau învăța limbi străine. Părinții îi pot duce și la grădinițele cu program scurt, adică până la 12. Aici prețul începe de la 500 și poate ajunge la 800 de lei pe lună.

Bani pot primi şi studenţii

Programul va avea cel mult zece mii de beneficiari, eligibili fiind cei cu vârste între 18 şi 45 de ani. Bani pot primi şi studenţii. Prin programul Student Invest se vor da împrumuturi de maximum 50 de mii de lei pentru persoane între 18 și 35 de ani.

Tânără: Este o idee bună, acum depinde dacă chiar o să se țină de această promisiune. Sunt atâția tineri care vor să vină la facultate sau care vor să continuie sau să aplice la o a numită facultate, dar tocmai din cauza lipsurilor financiare nu și permit lucrul acesta.

Cum e vorba de împrumut, banii trebuie returnaţi. Avantajul e că nu va fi dobândă. Executivul urmează să stabilească atât procedura de împrumut, cât și pe cea de restituire.

Sursă: ObservatorNews.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII