luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsBREAKING NEWS Certificatul verde la nunți, spectacole și în restaurante, aprobat de...

BREAKING NEWS Certificatul verde la nunți, spectacole și în restaurante, aprobat de Guvern. Când va deveni obligatoriu?

Certificatul verde digital a devenit oficial obligatoriu în toate zonele unde rata de infectare depășește 3 cazuri la mia de locuitori. Guvernul a aprobat vineri, 17 septembrie, propunerea făcută joi de Comitetul pentru Situații de Urgență ca certificatul care atestă vaccinarea, testarea ori trecerea prin boală să le fie cerut românilor pentru a putea avea acces la nunți, botezuri, la meciuri, în sălile de sport, în cinematografe și restaurante.

Hotărârea a fost publicată vineri seară în Monitorul Oficial, iar de luni, 20 septembrie, va fi aplicată. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat în ședința de joi, 16 septembrie, Hotărârea numărul 70 prin care se propunea stabilirea unor măsuri necesare a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 în localităţile unde incidenţa este între 3 şi 6 la mia de locuitori.

Florin Cîţu: Eu nu văd o restrângere a drepturilor

Introducerea certificatului verde COVID nu reprezintă o restrângere a drepturilor, a declarat premierul Florin Cîţu vineri, înaintea adoptării de către Guvern a actului normativ prin care certificatele verzi COVID-19 devin o condiţie de intrare în orice spaţiu public sau privat, dacă rata de infectare depăşeşte trei cazuri la 1.000 de locuitori. „Eu nu văd o restrângere a drepturilor aici, dar îi las pe specialişti să se pronunţe. Până atunci, vom folosi această metodologie. A fost folosit acest certificat verde în toată Europa, toată vara. Nimeni nu a spus că este o restrângere a unor drepturi. Nu văd de ce ar fi o restrângere a acestor drepturi aici în România. Din contră, sunt trei categorii foarte clare, persoane care sunt vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau persoane testate”, a spus Florin Cîţu.

sursă: Libertatea.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII