vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsBREAKING NEWS Atac sinucigaș la Kabul. Cel puțin 60 de civili afgani...

BREAKING NEWS Atac sinucigaș la Kabul. Cel puțin 60 de civili afgani și 12 soldați americani, uciși

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuia încheiată, evenimentele au luat o turnură dramatică. O serie de explozii care au avut loc joi în apropierea aeroportului din Kabul a blocat întreaga operațiune de evacuare. Evenimentele se desfășoară cu repeziciune, însă proporția dezastrului, în termen de victime umane, crește de la un minut la altul.

Cel puțin 60 de civili afgani au fost uciși și 140 răniți în exploziile din zona aeroportului din Kabul, anunță BBC și WSJ, citând un oficial afgan din domeniul sănătății. Cel puțin 10 militari americani și-au pierdut viața în urma exploziilor, scrie Reuters, citând un oficial de la Pentagon.

Pentagon: 12 soldați americani uciși

Cel puțin 12 militari americani au fost uciși și alți 15 au fost răniți în atacurilor de pe aeroportul din Kabul, a declarat generalul Kenneth McKenzie, șeful Comandamentului Central SUA, într-un briefing de presă susținut joi seară la Pentagon. „Astăzi este o zi grea”, și-a început oficialul american discursul. „Ne așteptăm ca aceste atacuri să continue și facem tot ce e posibil să ne protejăm”.

ISIS revendică atacurile

Statul Islamic și-a asumat responsabilitatea pentru atacurile de la aeroportul din Kabul, într-un mesaj pe contul de Telegram al grupării teroriste, relatează Reuters.

Generalul McKenzie a confirmat că atacul a fost efectuat de doi atacatori sinucigași considerați a fi membri ai Statului Islamic. Exploziile au fost urmate de focuri de armă, confirmă Pentagonul. McKenzie a precizat că, deși este întristat de moartea militarilor, armata americană va continua evacuările de la Kabul. El a arătat că aproximativ 1.000 de cetățeni americani mai sunt în Afganistan. „Continuăm să ne concentrăm asupra protecției forțelor noastre și a celor pe care îi evacuăm, pe măsură ce operațiunea de evacuare continuă. Permiteți-mi să fiu clar, în timp ce suntem întristați de pierderea de vieți, continuăm să ne executăm misiunea”, a spus McKenzie. Întrebat cum atacatorii au reușit să se apropie de forțele americane, generalul McKenzie a spus că „în mod clar a existat un eșec” din partea forțelor talibane care verifică oamenii în afara aeroportului.

Citește aici tot ce trebuie să știi despre preluarea puterii în Afganistan de către talibani: Victoria talibanilor în Afganistan anunță vremuri incerte: un nou flux de migranţi ilegali spre Europa?

 

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII