luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateBREAKING NEWS „Activitatea TikTok va înceta, într-un fel sau altul”, declară Blinken

BREAKING NEWS „Activitatea TikTok va înceta, într-un fel sau altul”, declară Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că activitatea TikTok în SUA trebuie „încheiată într-un fel sau altul”.

Blinken a spus în cadrul unei audieri a Comitetului pentru afaceri externe al Camerei Reprezentanţilor, că nu ştie dacă ar fi suficient ca TikTok să fie divizat de compania sa mamă chineză, informează Antena 3 CNN.

Diplomatul american crede că aplicaţia reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA.

Directorul executiv TikTok, audiat de membrii Congresului SUA

Shou Zi Chew a arătat că, în prezent, compania nu vinde datele utilizatorilor către agenții de date comerciale, însă nu a putut oferi garanții că platforma sa nu va face acest lucru în viitor.

Există anumiți membri ai industriei noastre care fac acest lucru. Cred că trebuie să existe o legislație amplă, care să ne ajute, pe noi și întreaga industrie, să abordăm această problemă”, a spus el.

Mai multe pe acest subiect aici: Pericolul din spatele TikTok! Ce date personale colectează de la utilizatori?

TikTok, interzis în Parlamentul Marii Britanii și în Guvernul Scoției

Între timp, Parlamentul Marii Britanii a interzis TikTok pe toate dispozitivele oficiale ale legiuitorilor săi, invocând preocupări legate de securitatea cibernetică.

Interdicția se aplică tuturor rețelelor și dispozitivelor asociate atât cu Camera Comunelor, cât și cu Camera Lorzilor. Scoția a urmat, la rândul său, acest exemplu, interzicând TikTok pe dispozitivele oficiale ale guvernului scoțian.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII