vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateBREAKING NEWS Academicianul Răzvan Theodorescu s-a stins din viață la vârsta de...

BREAKING NEWS Academicianul Răzvan Theodorescu s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 83 de ani, la spitalul Floreasca, informează Gândul.

Născut la 22 mai 1939, Răzvan Theodorescu a fost doctor în istorie, profesor universitar și membru al Academiei Române din 1997. A publicat peste 15 lucrări de istorie, artă românească și europeană și circa 600 de articole în reviste din țară și străinătate. A fost director general al Televiziunii Române (1990-1992) și ministru al Culturii în Guvernul Adrian Nastase (2000-2004).

Din anul 2000, a devenit membru titular al Academiei Române și vicepreședinte al acesteia, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, dar și membru a două academii din sud-estul Europei.

Mândru că aparţin unui popor inteligent

„Sunt mândru că aparţin unui popor inteligent, unui popor care a ştiut să treacă prin istorie, a ştiut să fie luptător la nevoie, oportunist la nevoie şi trădător la nevoie. În ceea ce priveşte personalităţile, naţia română stă pe umerii a trei titani: unul este poetul naţional, Mihai Eminescu, unul este istoricul naţional, Nicolae Iorga, şi cel de-al treilea este dramaturgul naţional, Ion Luca Caragiale”, declara într-un interviu Răzvan Theodorescu, conform Muzeului Naţional al Satului.

Răzvan Theodorescu a murit la Spitalul de urgență Florească din București, a confirmat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Bogdan Opriţa. Răzvan Theodorescu se internase în unitatea medicală în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII