sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăActualitateBREAKING NEWS A murit Alexandru Arșinel! Actorul avea 83 de ani

BREAKING NEWS A murit Alexandru Arșinel! Actorul avea 83 de ani

Marele actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Acesta se afla internat la Spitalul Universitar din Capitală, confruntându-se cu mai multe probleme de sănătate.

Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis conducerea Spitalului Universitar de Urgență.

Marele actor a fost internat pentru tratarea unor leziuni de decubit. Diagnosticat cu diabet zaharat şi hipertensiune arterială, actorul a murit în urma unei lungi suferințe.

Alexandru Arșinel rămâne în memoria publicului mai ales datorită cupletului realizat împreună cu marea actriță Stela Popescu în spectacolele de teatru și televiziune.

A fost director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, distins cu numeroase premii pentru întreaga activitate artistică în divertisment, radio și toate posturile de televiziune, pe scenele din țară și străinătate, dar și pentru numeroase producții cinematografice și seriale TV.

„Doamne, te-ai ținut de cuvânt”

Invitat în cadrul emisiunii Legendele prezentată de Dan Negru, Alexandru Arșinel a spus că în ziua când viața sa se va sfârși pe Pământ, i-ar spune lui Dumnezeu: „Doamne, te-ai ținut de cuvânt!”

BIOGRAFIE

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939, în comuna Dolhasca, jud. Suceava.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu. Din anul 1967, joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” şi la Grădina Boema, în zeci de roluri și spectacole cu mii de reprezentații.

Printre acestea: „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea și Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa, “Vino să ne vezi diseară”, de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, muzica Edmond Deda, „Savoy, Savoy”, de Eugen Rotaru și Marius Țeicu, „Sonatul lunii”, de Sașa Georgescu și Puiu Calinescu, “Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, ”Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiștii și Boema”, „Stela, stelele și Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de ași”, “Hohote în Paradis”, ”1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, dar și în spectacolele mai recente „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”.

În anul 1978, începe să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian. Este anul în care ia naștere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice care au existat pe scena românească. De altfel, în anul 2010, spectacolul „Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel.

Sursă: Teatrultanase.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII