marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăReligieBiserica Angliei solicită renunțarea la expresia „Tatăl nostru“

Biserica Angliei solicită renunțarea la expresia „Tatăl nostru“

Biserica Angliei ia în considerare renunțarea la expresia „Tatăl Nostru” din Rugăciunea religiei creștine, scrie The Telegraph, citat de Cotidianul.

Conform sursei citate, „mai mulți membri” ai acestei Biserici ar fi cerut renunțarea la folosirea expresiei pe motiv că favorizează „genul masculin” și ar fi nevoie de un „Dumnezeu de gen neutru”. Reverend Joanna Stobart, vicar în această Biserică, susține că mai mulți clerici doresc această schimbare pentru a fi „mai inclusivi”.

Ea a cerut „Comisiei Liturgice” să pună la dispoziția clericilor „mai multe opțiuni” în care se referă la Dumnezeu în slujbele Bisericii, unele care să fie „neutre de gen”.

Susținătorii acestei măsuri susțin că referința la „Tată” ar putea aduce aminte unora despre experiențele negative cu proprii tați și ar fi de evitat. Opozanții, afirmă că deși Dumnezeu nu are gen, termenii nu sunt interschimbabili, iar „Tată” nu poate fi înlocuit cu „Mamă” sau „Părinte”.

Slujbe religioase fără „Tatăl Nostru

Un purtător de cuvânt al Bisericii Angliei a spus că discuția „nu este nouă”. El a precizat că nu există niciun plan pentru a „revizui sau aboli actualele liturghii autorizate și nicio astfel de schimbare nu poate avea loc fără modificarea legislației”.

Un sondaj arată că majoritatea absolută a cititorilor este împotriva schimbării rugăciunii „Tatăl Nostru”. Rugăciunea a fost transmisă, în acestă formă, chiar de Mântuitorul Iisus Hristos, adică exact ce-ar trebui să constituie centrul învățăturii creștine.

Aceste discuții apar în contextul „liberalizării” tot mai pronunțate a Bisericii Angliei. Recent, mari controverse au izbucnit după ce o parte dintre episcopi au amenințat cu ruperea de Biserica Anglicană dacă aceasta „va binecuvânta uniunile între persoane de același sex”.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII