marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăActualitateBill Gates face predicția anului: data exactă când se va termina pandemia

Bill Gates face predicția anului: data exactă când se va termina pandemia

Suntem obișnuiți deja cu predicțiile lui Bill Gates. Predicții care se adeveresc, în cele din urmă. Și nu e nimic de genul “mama Omida”, ci doar un om vizionar care studiază evenimentele din jurul său și arată niște concluzii.

În legătură cu pandemia, miliardarul a făcut mai multe supoziții. Unele dintre ele s-au adeverit.

“2021 a fost un an incredibil de greu pentru mulți oameni, inclusiv pentru mine, dar sper că 2022 va fi mai bun”, scrie Bill Gates pe blogul personal. Cofondatorul Microsoft a spus că speră că „faza acută” a pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022, în ciuda apariției variantei Omicron.

„Ar putea fi prostesc să mai facem încă o predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, a scris Gates pe blogul său GatesNotes. Miliardarul a spus că sfârșitul pandemiei nu este atât de aproape pe cât spera, din cauza apariției variantei Delta și a ratei scăzute de vaccinare.

În 2022 vom scăpa de pandemie, conform lui Bill Gates

Și, deși „nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare”, Gates spune că rapiditatea cu care sunt detectate noile variante, combinată cu evoluțiile vaccinurilor și a medicamentelor antivirale l-au determinat să aibă speranța că COVID-19 va deveni o boală endemică în 2022.

„Lumea este mai pregătită să abordeze variantele potențial periculoase decât în ​​orice alt moment al pandemiei. Suntem într-o poziție mult mai bună de a adapta vaccinurile dacă este necesar”, a adăugat el.

El spune că, peste câțiva ani, speranța lui este că singurul moment în care va trebui să ne gândim cu adevărat la virus este atunci când ne facem vaccinul comun împotriva COVID și a gripei, în fiecare toamnă. Gates insistă pe ideea că vaccinurile și medicamentele antivirale sunt singurele care ar putea ajuta la reducerea mortalității COVID-19 în viitor.

„În același timp, anul acesta a fost un reminder că lumea noastră este mai conectată ca niciodată. 2021 a fost plin de evenimente monumentale cu repercusiuni globale, inclusiv evenimente meteorologice extreme, efectele permanente ale pandemiei și retragerea Americii din Afganistan. De fiecare dată când te uitai la știri, ți se amintea cât de semnificativ te-ar putea afecta acasă ceva ce se întâmplă în cealaltă parte a lumii.

Doar uitați-vă la modul în care o navă de containere blocată în Canalul Suez timp de o săptămână a cauzat întârzieri de transport în întreaga lume. Niciodată nu a fost mai clar că abordarea problemelor mari necesită ca oamenii să lucreze împreună dincolo de frontiere și sectoare”, a concluzionat miliardarul.

Sursă: Playtech.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII