marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateBCR a renunţat la parteneriatul cu George Buhnici, după scandalul declaraţiilor. Ce...

BCR a renunţat la parteneriatul cu George Buhnici, după scandalul declaraţiilor. Ce argumente au fost aduse?

George de la BCR nu mai este şi… Buhnici. Banca a anunţat că renunţă la parteneriat după ce în ultimele zile a aşteptat o poziţie din partea jurnalistului.

BCR a dat un comunicat marţi, 19 iulie, prin care a spus în mod public că „se disociază ferm de sexism şi discriminare“. Acum, la nici 24 de ore, banca a anunţat că renunţă definitiv la parteneriat.

În online a luat amploare valul de reacţii negative referitoare la declaraţiile jurnalistului legate de femeile care au vergeturi şi celulită, dar şi exemplu soţiei sale „care arată ca o minoră“.

Ce a spus Buhnici, la Neversea, într-un interviu acordat pentru Antena Stars?

Venim la mare ca să vedem piele, aş vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăţi piele şi sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi şi cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la ţâţe şi la buci? Aia vreau să văd la mare! (…)

Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele. Jur. Uită-te la ea!”.

De ce a încheiat BCR parteneriatul cu Buhnici?

Adevărul simplu spus este ca am aşteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulţi ani) poziţia lui la reacţia publicului şi, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educaţie împotriva discriminării şi sexismului.

Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile.

L-am anunţat pe George că vom încheia parteneriatul cu el“, a spus BCR într-o postare pe Faceboook.

În urma valului de reacţii negative, şi Consiliul Discriminării a anunţat marţi că-l anchetează pe George Buhnici, care e pasibil la o amendă între 2.000 şi 100.000 de lei.

Nicoleta Deliu, şefă departamentului de Comunicare BCR, a cerut marţi în social media păreri despre cum ar trebui banca să reacţioneze în această situaţie.

Urmărește declarațiile lui George Buhnici de la Neversea:

Sursă: Paginademedia.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII