vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsAZILELE GROAZEI! Bătrânii chinuiţi cerşeau mâncare la gard. Familiile plăteau peste 7.000...

AZILELE GROAZEI! Bătrânii chinuiţi cerşeau mâncare la gard. Familiile plăteau peste 7.000 de lei pentru îngrijiri

Condiții nefaste pentru bâtrâni în 3 azile din Ilfov!

Bătrâni lăsaţi flămânzi, nespălaţi şi fără medicamente. Asta au găsit autorităţile, în 3 centre private din apropierea Capitalei unde îngrijirea unui vârstnic costă 7.000 de lei. Peste 100 de oameni îşi trăiau ultimii ani din viaţă în condiţii greu de închipuit, potrivit ObservatorNews. Zeci de ambulanţe au fost mobilizate imediat, după ce la mai mulţi vârstnici s-au descoperit răni grave.

În continuare informaţiilor din această dimineaţă, în ceea ce priveşte acţiunea desfăşurată de către Poliţia Română împreună cu procurorii DIICOT, facem precizarea că persoanele vizate au fost indentificate, urmează a fi conduse la audieri, aşa cum precizam şi de dimineaţă. Cei 15 mrtori vor fi audiaţi la Direcţia de Investigaţii Crinimale din cadrul Poliţiei Române, iar cele 26 de persoane vizate în cauză vor fi audiate la DIICOT, structura centrală. În ceea ce priveşte cauza, vă aducem la cunoştinţă faptul că până în acest moment au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, dar ce este cel mai important, este faptul că specialiştii Ministerului Afacerilor Interne din cadrul departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Bucureşti au acordat primul ajutor persoanelor depistate în aceste locaţii” , a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR.

Condiții greu de suportat

Condiţiile care au fost descrise atât de vecini, cât și cele care reies din ancheta poliţiştilor şi ale procurorilor sunt oribile. Sunt condiţii greu de suportat pentru nişte persoane în vârstă.

Vecinii povestesc că aceşti vârstnici umblau în curtea azilului dezbrăcaţi sau îmbrăcaţi necorespunzător pentru vremea de afară şi cerşeau la gard mâncare. Urmează percheziţii atât la sediul poliţiei, cât şi la Parchetul Anti Mafia al DIICOT.

O parte dintre victime au fost duse deja la spitalele Florească şi Gerota pentru a fi evaluate.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII