vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitateFotografia zileiAtentatele care au schimbat lumea! 22 de ani de la atacurile teroriste...

Atentatele care au schimbat lumea! 22 de ani de la atacurile teroriste asupra turnurilor World Trade Center

Astăzi, 11 septembrie, SUA comemorează 22 de ani de la atacurile teroriste asupra turnurilor gemene de la World Trade Center şi clădirii Pentagonului.

În anul 2001, în mai puţin de trei ore, o operaţiune teroristă a deturnat patru aeronave. Aproape 3000 de persoane, printre care şi cinci români, şi-au pierdut viaţa într-un mod tragic.

Ora fatidică 8.42

La ora 8.42, teroriştii au preluat controlul avioanelor comerciale în care se aflau zeci de pasageri. Scopul era să distrugă turnurile gemene World Trade Center din New York. Primul a fost zborul 11 al companiei American Airlines, care urma să traverseze Statele Unite, cu destinaţia Los Angeles. Toate cele 92 de persoane de la bord au asistat la scene terifiante. Două însoţitoare de zbor şi un pasager au fost înjunghiaţi, iar cel care a preluat conducerea aeronavei a lovit Turnul de Nord al World Trade Center între etajele 93 și 99, conform Observator News.

La câteva minute după atac are loc al doilea. Zborul 175 al United Airlines, care avea aceeaşi rută: Boston – Los Angeles. În aeronavă se aflau 65 de persoane care au asistat la momentul în care teroriştii au deturnat aeronava, iar pilotul ucigaş a intrat cu 800 de km/h între etajele 77 şi 85 ale Turnului de Sud.

Al treilea avion era zborul 77 al American Airlines, încărcat cu 58 de pasageri şi 6 membri ai echipajului. Scenariul sumbru viza clădirea Pentagonului. Milioane de oameni au urmărit îngroziți din faţa televizoarelor tragediile care se succedau de la un minut la altul.

A patra aeronavă, Zborul 93 al United Airlines care se îndrepta spre San Francisco şi avea 44 de oameni la bord a fost preluată de trei terorişti ce aveau în plan distrugerea Capitoliului din Washington. Misiunea a fost întreruptă de pasageri, care, timp de 6 minute s-au luptat cu islamiştii, cauzând prăbușirea aeronavei pe o câmpie în zona rurală a statului Pennsylvania.

11 septembrie 2001, cea mai sumbră zi din istoria SUA

Bilanţul sumbru al zilei de 11 septembrie 2001, este unul năucitor: 2.977 de morți din peste 90 de ţări.

După dezastrul care a îndoliat America, ziua de 11 septembrie a devenit o zi a comemorării celor care şi-au pierdut viaţa. Pentru a marca momentul, locul unde se aflau turnurile gemene World Trade Center sunt luminate cu Tributul în Lumină, două fascicule care pot fi zărite de la kilometri întregi.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII