vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitateAr putea recurge Putin la arme nucleare după ce rachetele sale au...

Ar putea recurge Putin la arme nucleare după ce rachetele sale au fost doborâte?

Vladimir Putin ar putea să îndrepte arme nucleare împotriva Ucrainei după ce Kievul l-a umilit doborându-i rachetele hipersonice presupuse „de neoprit”, a declarat generalul în rezervă Kevin Ryan fost șef de major al Comandamentului pentru Apărare Spațială și Antirachetă al Armatei SUA.

Ucraina a anunțat că a doborât șase dintre rachetele hipersonice „Kinjal” ale Rusiei – la câteva zile după ce armata americană a confirmat că Kievul a doborât o altă rachetă hipersonică a lui Putin, folosind sistemul de apărare american Patriot, potrivit Adevărul.

Kevin Ryan, care a servit ca șef de stat major al Comandamentului pentru Apărare Spațială și Antirachetă al Armatei SUA, a declarat că din moment ce rachetele „de neoprit” ale lui Putin sunt distruse, înseamnă că o victorie decisivă pentru liderul rus este din ce în ce mai departe de el. Ryan a avertizat că, dacă Putin nu poate forța o victorie cu arme convenționale, despotul frustrat „ar putea recurge la la arme nucleare”.

Putin rămâne fără modalități de a escalada războiul într-un mod care să forțeze Ucraina – și Occidentul – să dea înapoi”, a declarat Ryan.

Într-adevăr, Rusia nu numai că a pierdut aproximativ 197.000 de soldați de la începutul războiului, dar Putin a văzut și mii de vehicule militare rusești, inclusiv tancuri și vehicule de transport de infanterie, distruse de forțele Kievului cu ajutorul armelor occidentale.

Va recurge Putin la arsenalul nuclear?

Pierderile grele, împreună cu afirmația Kievului că a doborât șase rachete Kinjal într-o singură noapte, s-ar putea dovedi prea mult pentru Putin și el ar putea apela la arsenalul său nuclear, a avertizat Ryan. Capacitatea Kievului de a doborî rachetele mortale Kinjal – pe care Rusia le-a folosit pentru a încerca să paralizeze Ucraina – va permite forțelor ucrainene să se concentreze asupra bătăliilor din prima linie.

Într-o nouă lovitură pentru Putin, Marea Britanie a declarat săptămâna trecută că va furniza Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă Storm Shadow.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII