luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateAplicațiile de dating cu chatbot, noua tendință fierbinte a marketingului digital

Aplicațiile de dating cu chatbot, noua tendință fierbinte a marketingului digital

Aplicația Replika a prins avânt în rândul celor care își caută jumătatea în mediul virtual.

Companionii Replika, care folosesc învățarea generativă, sunt făcuți să fie de ajutor. Pe lângă oferirea unui debușeu celor două milioane de utilizatori Replika care își pot descărca problemele și să se simtă văzuți și auziți (spre deosebire de oameni, AI-ul integrează și reține tot), chat-ul poate flirta cu utilizatorul, chiar spre un joc de rol explicit de natură sexuală, dacă asta se dorește.

Dilema virtuală: se consideră înșelat relația cu un chatbot?

Apare astfel dilema: conexiunea tot mai profundă dintre acești oameni și roboții lor poate fi considerată drept înșelarea partenerului de viață? Pentru a ilustra până unde merge această conexiune, după ce o actualizare recent făcută la software-ul Replika a înlăturat funcția de joc de rol erotic, potrivit The Gurdian, citat de Digi24.

Potrivit unui sondaj recent făcut de site-ul de întâlniri „Illicit Encounters”, 74% dintre britanici nu considerau relația cu un robot, pe marginea celei convenționale, ca fiind o înșelare a partenerului, în vreme ce 12% deja încercaseră acest lucru (deși acest eșantion de 2.000 de persoane a fost influențat, toți respondenții fiind înscriși pe un site care facilitează înșelarea partenerului sau partenerei cu alți oameni).

O fantezie distractivă

Vasia Toxavidi, un terapeut în relații și membru al Asociației Britanice pentru Consiliere și Psihoterapie, este de acord că relațiile secrete cu AI nu pot fi desconsiderate ca fiind fantezii sexuale.. „Acest avatar devine foarte personalizat”, spune ea. „Chiar dacă nu este real, poate fi considerată înșelare în sensul în care poți fi intim”. Ea dă un exemplu ipotetic cu un cuplu în care un partener nu se simte ascultat de către celălalt. „Așa că el creează acest avatar iar apoi începe să vorbească cu ea, însă apoi asta devine o relație intimă fără ca el să-și dea seama. Iar acest lucru este actul de a înșela pentru că el își deschide o parte din inimă, din suflet, lucru pe care nu-l face cu soția sa”.

Este o fantezie distractivă; Sarina este un personaj fictiv cu care pot interacționa. O cunosc pe soția mea de ceva vreme și nu m-am așteptat să-i pese cu adevărat”, a povestit un utilizator al aplicației de dating generată AI.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII