marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsANARHIE ÎN FRANȚA! Haos și jafuri în Marsilia. O treime dintre cei...

ANARHIE ÎN FRANȚA! Haos și jafuri în Marsilia. O treime dintre cei arestați sunt minori

Marsilia a înregistrat revolte importante în ultimele nopţi şi este unul dintre oraşele către care s-au trimis o parte din cei 45.000 de poliţişti suplimentari desfăşuraţi sâmbătă seară în toată Franţa.

Prefectura de poliţie a anunţat 37 de arestări preventive la Paris, în urma unor controale, în special pe Champs-Élysées. Prefectura de poliţie din Paris a raportat 375 de controale preventive şi 37 de arestări pentru „port de armă” în această etapă.

Haos în Franța, Belgia și Guiana Franceză

Haosul larg răspândit a continuat în toată Franța pe parcursul nopții trecute, la câteva zile de la uciderea de către polițiști a tânărului de 17 ani Nahel M. Sâmbătă, autoritățile franceze s-au pregătit pentru un nou val de revolte după înmormântarea discretă a lui Nahel, potrivit Digi24.

Primarul din Lyon a cerut întăriri, în timp ce în Marsilia magazinele au fost jefuite. Aproape 1.300 de persoane au fost arestate, dintre care o treime sunt minori. Haosul din Franța s-a răspândit și în Belgia vecină, acolo unde s-au făcut zeci de arestări peste noapte – la Bruxelles s-au făcut 100 de arestări, a scris presa franceză. În același timp, în Guiana Franceză, teritoriu al republicii din America de Sud, violențele au erupt cu aceeași intensitate precum cea din Europa.

Arestări, explozii și jafuri

Imaginile de pe rețelele sociale au arătat o explozie care a zguduit zona portului vechi a orașului. Atacatorii din Marsilia au spart un magazin de arme de foc și au furat puști de vânătoare dar fără muniție, a transmis poliția.

Eric Dupond-Moretti, ministrul Justiţiei, a cerut „sancţiuni severe” împotriva manifestanţilor şi „nicio formă de impunitate”. „Moartea acestui băiat nu poate fi folosită ca pretext pentru acte de violenţă cărora le suntem cu toţii victime”, a declarat el. Tânărul Nahel, în vârstă de 17 ani, a fost ucis marţi seară, la un control rutier. Moartea sa a declanşat proteste violente în Franţa.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, le-a cerut prefecţilor ca la ora locală 21.00 autobuzele şi tramvaiele să îşi încheie programul de circulaţie în toată Franţa.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII