vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateAmendă pe secundă în București pentru neplata locului de parcare cu dungă...

Amendă pe secundă în București pentru neplata locului de parcare cu dungă albastră!

Amendă la secundă pentru locul de parcare

Cei care nu își vor achita locul de parcare la Parking București vor putea fi identificați la secundă, în urma unor patrule cu radare mobile ale companiei municipale. Se pot verifica până la 3000 de autoturisme pe oră.

Măsura se aplică de la 1 iulie

Locurile marcate cu dungă albastră sunt administrate de Primăria Capitalei prin Compania Parking București și pe locul de parcare se aplică un tarif unitar de 5 lei/oră sau se poate cumpăra abonament, conform G4Media.

Sistemul de monitorizare a plății locurilor de parcare funcționează cu ajutorul a două camere video de ultimă generație, spune consilierul USR Nicorel Nicorescu, într-o postare pe Facebook.

Radarul mobil verifică în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și plata locului de parcare, dacă masina este parcată „gratis”, adică fără abonament de zi, lunar sau tarif orar.

Potrivit lui Nicorescu, amenda vine cu o fotografie ce include locul, data și ora, iar modul de constatare și înregistrare a contravenției, „cu o tehnologie perfect opozabilă în justitie, va conduce astfel la evitarea tergiversărilor în instanță”.

Revoluția parcărilor introdusă în august 2022 își propunea să impună o disciplină în traficul aglomerat din centrul capitalei, în principal pentru a evacua mașinile parcate pe trotuare.

Se pot primi și mai multe amenzi în aceeași zi dacă vei fi surprins pe o durată îndelungată”, a mai spus consilierul USR.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII