luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăMeteoALERTĂ METEO Ploi, lapoviță și ninsoare în toată țara. Cod galben de...

ALERTĂ METEO Ploi, lapoviță și ninsoare în toată țara. Cod galben de vânt puternic în 5 județe

ALERTĂ METEO

Meteorologii anunță ploi, lapoviță și ninsoare până joi seara în toată țara. O alertă Cod galben va intra în vigoare miercuri la ora 18.00 care anunță vânt puternic în 5 județe, informează Digi24.

Meteorologii au transmis, miercuri, o informare meteo de vânt puternic, ploi, lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării. De miercuri ora 16.00 până joi ora 20.00, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala lapovițe și ninsori.

Cod galben de vânt în cinci judeţe din vestul ţării

La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10 – 15 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sudestice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45 – 55 km/h. O alertă Cod galben intră în vigoare miercuri la ora 18.00 și expiră joi la ora 18.00, anunțând intensificări ale vântului în Satu Mare, Bihor, Arad, Caraș-Severin și Timiș.

Local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat, vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55 – 60 km/h.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII