luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateALERTĂ DE CĂLĂTORIE! „Risc ridicat de insecuritate” la Istanbul

ALERTĂ DE CĂLĂTORIE! „Risc ridicat de insecuritate” la Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care locuiesc sau călătoresc în Istanbul că în această perioadă, există un risc ridicat de insecuritate, care vizează lăcașuri de cult și reprezentanțe diplomatice din zonele Beyoglu, Galata, Taksim și Istiklal ale unor state membre UE, potrivit HotNews.

În acest context, MAE le transmite cetățenilor români următoarele recomandări:

  • să respecte cu strictețe recomandările și îndrumările autorităților locale;
  • să urmărească mass-media locale pentru a cunoaşte şi evita zonele cu o situaţie de insecuritate ridicată;
  • să dea dovadă de maximă prudență în această perioadă, evitând locurile aglomerate din spaţiile publice şi de interes turistic;
  • să evite staționarea prelungită în zonele turistice principale, în apropierea centrelor comerciale sau a secţiilor de poliţie, iar în contextul observării unor persoane sau colete suspecte, să părăsească de urgenţă zona în care se află;
  • să se delimiteze de orice acţiune de protest şi să părăsească zonele respective.

De asemenea, MAE le transmite cetățenilor români care călătoresc în Turcia, în special în Istanbul, recomandarea de a-şi anunţa prezenţa autorităților române, comunicând datele de contact prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Tensiunile dintre Turcia și țările europene se intensifică

Tot miercuri, consulatul german de la Istanbul a fost închis din cauza unei ameninţări sporite de atac în cel mai mare oraş din Turcia, a anunţat Ministerul de Externe german, scrie Agerpres, citând DPA. Germania şi-a avertizat cetăţenii din Istanbul că riscul de atac este în mod special ridicat în cartierul central Beyoglu şi în zona Pieţei Taksim, foarte frecventată.

Germania, Suedia, Norvegia, Danemarca, precum şi SUA şi-au avertizat cetăţenii săptămâna trecută în privinţa unui risc crescut de atac în Turcia. SUA şi-au întărit avertismentul luni pentru a include şi Istanbulul.

Tensiunile între Turcia şi unele ţări europene s-au intensificat din cauza unor proteste pe care Ankara le consideră islamofobe sau antiturceşti.

Cel mai recent, politicianul de extremă dreapta danezo-suedez Rasmus Paludan a dat foc unui Coran în faţa unei moschei din Stockholm şi a ameninţat că va face acest lucru în fiecare săptămână până când Turcia va aproba aderarea Suediei la NATO.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII