sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăActualitateAlertă de călătorie MAE pentru românii care vor să plece în Grecia!...

Alertă de călătorie MAE pentru românii care vor să plece în Grecia! Crește riscul incendiilor de vegetație

ALERTĂ DE CĂLĂTORIE GRECIA

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a prognozat un cod roşu de caniculă pentru intervalul 20 – 27 iulie, cu temperaturi extreme, de până la 44 grade Celsius, iar pe alocuri mai ridicate, relatează Agerpres.

MAE informează că valul de căldură extremă care va afecta întreg teritoriul elen, însoţit de vântul puternic, va menţine gradul de risc în ceea ce priveşte producerea incendiilor de vegetaţie.

Avertisment pentru turiștii români

Ministerul Afacerilor Externe le reaminteşte cetăţenilor români că legislaţia elenă interzice şi sancţionează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc şi poate genera astfel apariţia unui focar de incendiu, potrivit G4Media. Cetăţenii români aflaţi în R. Elenă care observă producerea unui incendiu pot anunţa imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgenţă) sau 199 (serviciul de pompieri).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII