luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateAjun de Moş Nicolae 2021: Ce trebuie să faci pentru a avea...

Ajun de Moş Nicolae 2021: Ce trebuie să faci pentru a avea noroc! Tradiţii şi obiceiuri

Ajun de Moş Nicolae 2021. În fiecare an, pe 6 decembrie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae. Iată ce tradiții și obiceiuri este bine să respecți în ajun de Moș Nicolae!

Moș Nicolae este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, pentru cei mici. Încă din noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii încep pregătirile pentru ca Moș Nicolae să le aducă daruri în ghetuțe. În tradiția populară Sfântul Nicolae este înfățișat călare pe un cal alb, purtând o barbă albă și bogată. Sfântul Nicolae este considerat de către Biserică Ortodoxă protectorul văduvelor și al copiilor orfani, dătător de noroc și aducător de bogăție.

Tradiții și obiceiuri în ajun de Moș Nicolae 2021

O tradiția străveche spune că în Ajun, copiii își lustruiesc, cu grijă ghetuțele pentru a primi cadouri de la Moș Nicolae. Copiii neascultători primesc o nuielușă, cu scopul de a-i atenționa și să le aducă aminte că trebuie să asculte de părinții lor.

Totodată, în Ajun de Moș Nicolae este bine să faci cadouri, să dăruiești, pentru a avea noroc tot anul. În unele regiuni ale țării, fetele se adună în ajunul de Moș Nicolae pentru a face plăcinte, iar seară, la oră nouă fix, flăcăii năvălesc peste ele și începe petrecerea.

În zonele rurale, în ziua de Sfântul Nicolae, feciorii se organizau în cete, își alegeau gazda în casă căreia făceau repetițiile pentru colindă de Crăciun și de Anul Nou.

Tot de sărbătoarea Sfântului Nicolae se aduc în casă crengi de pomi și se pun în apă, langă icoane, că să inflorească până de Anul Nou. Iar dacă aceste crenguțe vor înflori până la sfârșitul anului, anul care vine va fi unul roditor. În tradiția populară se mai crede că de Sfântul Nicolae începe cu adevărat sezonul iernii. Moșul își scutură barba în șură și începe să ningă. Iar dacă nu ninge înseamnă că Sfântul Nicolae a întinerit.

În popor se mai spune că, în noaptea de Moș Nicoale cerurile se deschid, iar timp de o secundă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând în partea dreaptă a Domnului.

Sursă: ȘtirileKanalD.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII