luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateActorul Alec Baldwin, acuzat oficial de omor prin imprudență

Actorul Alec Baldwin, acuzat oficial de omor prin imprudență

Actorul american Alec Baldwin a fost acuzat de omor prin imprudenţă şi riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de neglijenţă în formă agravată, transmite AFP, citată de Agerpres.

La data de 21 octombrie 2021, filmarea care avea loc într-o fermă din New Mexico (sud-vest) a luat o turnură tragică după ce Alec Baldwin a acţionat o armă despre care se presupunea că ar fi conţinut doar gloanţe oarbe, însă un proiectil real a ucis-o pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza, potrivit G4Media.

Tragedie fără precedent la Hollywood

Evenimentul care l-a implicat pe Baldwin a şocat Hollywoodul! Ca urmare, s-a stabilit interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare, unde prezenţa muniţiei reale este, teoretic, deja interzisă.

În cazul în care va fi găsit vinovat de omor prin imprudenţă, Alec Baldwin riscă până la 18 luni de închisoare. Pedeapsa ar putea fi majorată, însă, până la maximum cinci ani de închisoare în cazul în care se dovedeşte neglijenţă în formă agravată.

Potrivit declarației unui martor ocular, actorul a părut „distras şi vorbea la telefon cu familia”, în timpul pregătirii pentru mânuirea armelor de foc. Actorul a stat la pregătire doar 30 de minute, deşi sesiunea trebuia să dureze „cel puţin o oră sau mai mult”, a mai adăugat acesta.

Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, a susţinut mereu că i s-au dat asigurări că arma era inofensivă. Totodată, acesta neagă că ar fi apăsat pe trăgaci, lucru de care mulţi experţi se îndoiesc.

Tragedia a condus la o serie de procese civile iniţiate de mai mulţi membri ai echipei de filmare, însă Alec Baldwin a anunţat că a ajuns la un acord ce pune capăt proceselor civile iniţiate de familia lui Hutchins, suma implicată nefiind dezvăluită.

Cu puțin timp în urmă, a fost anunţată reluarea filmărilor peliculei „Rust”, cu soţul regretatei regizoarei de imagine, Matthew Hutchins, în calitate de producător executiv al filmului, notează AFP.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII