luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsACCIDENT FEROVIAR ÎN GRECIA: 38 de morți după ce două trenuri s-au...

ACCIDENT FEROVIAR ÎN GRECIA: 38 de morți după ce două trenuri s-au ciocnit!

DEZASTRU ÎN GRECIA! 38 de oameni au murit și 85 au fost răniți, după ce două trenuri s-au ciocnit în apropiere de orașul Larisa.

Un tren cu 350 de pasageri care mergea de la Atena spre Salonic și un tren de marfă care plecase din Salonic spre Larisa au provocat un accident teribil. Ambele trenuri mergeau pe aceeași linie. Mai multe vagoane au deraiat, dintre care primele două sunt complet distruse, iar cel puțin trei au luat foc.

La fața locului au fost mobilizate 40 de ambulanțe, 150 de pompieri au intervenit, iar spitalele pentru tratarea victimelor arse au intrat imediat în alertă. Medicii din orașul Larisa au declarat că cel puțin 25 de răniți sunt în stare gravă. Aproximativ 250 de pasageri au fost evacuați și transportați la Salonic cu autobuze, potrivit Digi24.

Ministrul grec al Transporturilor, Kostas Karamanlis, și-a anunțat demisia din funcție după accident. Şeful gării din Larisa a fost arestat după coliziunea frontală violentă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, un purtător de cuvânt al guvernului grec a afirmat că cele două trenuri circulau pe acelaşi tronson de cale ferată „de mai mulţi kilometri”. Până în prezent nu s-a furnizat niciun motiv pentru care trenurile au intrat în coliziune, dar potrivit media elene este vorba despre „cel mai grav accident feroviar cu care s-a confruntat vreodată Grecia”.

Lipsa sistemelor de securitate performante şi vechimea trenurilor erau acuzate încă înainte de accident. Societatea de căi ferate din Grecia, Hellenic Train, privatizată în 2018, este controlată de grupul italian FS. „Este un accident inimaginabil”, a declarat pentru AFP preşedintele sindicatului mecanicilor de tren OSE, Kostas Genidounias.

Majoritatea pasagerilor implicați în accident erau tineri

Majoritatea oamenilor din tren erau tineri”, a declarat Apostolos Komnos, scrie CNN. Între timp, salvatorii continuă procesul de identificare a morților, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Pompieri din Grecia, Vassilis Varthakogiannis.

Ciocnirea celor două trenuri a fost urmată de o explozie şi apoi de un incendiu puternic. O anchetă a fost declanșată pentru a se stabili cauza accidentului, a declarat pentru Reuters un oficial al companiei feroviare din Grecia.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII