luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăArtăA murit Tina Turner, „Regina Rock’n Roll”! Artista avea 83 de ani

A murit Tina Turner, „Regina Rock’n Roll”! Artista avea 83 de ani

Tina Turner, una dintre marile voci ale lumii, a murit la vârsta de 83 de ani, eveniment confirmat de purtătorul de cuvânt al artistei.

Într-o declarație, acesta a spus: Tina Turner, ‘Regina Rock’n’Roll’ a murit în mod pașnic astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”.

Tina Turner, o voce emblematică

Regina Rock’n Roll” s-a născut la 26 noiembrie 1939, în orăşelul Nutbush din statul american Tennessee.

Când era adolescentă, Tina Turner (nume real Anna Mae Turner, născută Bullock) mergea deseori să asculte muzică la Club Manhattan din St. Louis, unde într-o seară, l-a cunoscut pe Ike Turner, solistul de la Kings of Rhythm. Atunci viaţa ei s-a schimbat, devenind în scurt timp principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm. A înregistrat împreună cu Ike piesa A Fool In Love, care a ajuns un hit în topurile din Statele Unite.

Ike şi Anna s-au mutat în California, despărţindu-se de Kings of Rhythm, iar Anna şi-a schimbat numele în Tina Turner, conform Antena 3 CNN.

Cei doi s-au căsătorit în 1962, în Mexic. Phil Spector – unul dintre cei mai buni producători ai momentului – i-a propus Tinei să înregistreze piesa River Deep, Mountain High, care a ajuns, în Marea Britanie, pe locul 3 în topurile pop.

Star al anilor ’60 și ’80

Succesul aduce noi fani în Europa, dar şi noi prieteni, printre care se numără şi membrii trupei Rolling Stones, care îi invită pe Tina şi Ike Turner să cânte în deschiderea noului lor turneu din toamna acelui an.

În vara anului 1981, Tina Turner a susținut trei concerte la Hotel Ritz, unde a fost remarcată de Rod Stewart. Acesta a invitat-o să cânte alături de el piesa Hot Legs. Ulterior, a impresonat cu piesele Let’s Stay Together, What’s Love Got to Do With It?, și Private Dancer.

A jucat alături de Mel Gibson în Mad Max

Tina Turner a primit apoi propunerea regizorului australian George Miller de a juca în a treia serie a filmului Mad Max – Beyond The Thunderdome, alături de Mel Gibson.

În 1989, lansează un nou album, pe care sunt incluse hiturile Simply the Best, I Don’t Wanna Lose You şi Steamy Windows.

În septembrie 1991, apare prima compilaţie cu cele mai mari hituri ale sale, Simply the Best, ce ajunge pe primul loc la vânzări în 12 ţări. În 1993, apare un nou single, I Don’t Wanna Fight, care îi aduce două nominalizări la premiile Grammy şi poziţii fruntaşe în clasamentele din toată lumea.

În 1994, Tina se mută în Elveţia, iar în 1995 lansează hitul Goldeneye, scris de Bono şi The Edge, extras pe single din coloana sonoră a primului film din noua serie James Bond, care îl are în rolul principal pe Pierce Brosnan.

La sfârşitul anilor ’90, Tina Turner a lansat multe duete de mare succes, unul dintre ele, cu Eros Ramazzotti, Cose Della Vita/Can’t Stop Thinking of You, a apărut pe albumul Best of al artistului italian, în 1997. În concerte a făcut duete memorabile cu o altă mare artistă – Cher.

Artista cu cele mai sexy picioare

În 1999, la împlinirea vârstei de 60 de ani, Tina e declarată vedeta cu cele mai sexy picioare, devansând-o pe Cindy Crawford.

Ultimul spectacol susţinut de Tina Turner a avut loc în Anaheim, la 6 decembrie 2000, în faţa a peste 18.000 de persoane. În 2019, Tina Turner a luat parte la premiera musicalului Tina pe Broadway, alături de soţul ei, dar şi la premiera de la Hamburg a aceluiaşi spectacol.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII