luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăArtăA murit creatoarea de modă Vivienne Westwood, pioniera stilului chic&punk

A murit creatoarea de modă Vivienne Westwood, pioniera stilului chic&punk

Legendara creatoare de modă britanică Dame Vivienne Westwood a murit la vârsta de 81 de ani.

Dame Vivienne și-a găsit faima în anii 1970 când a adus moda punk în mainstream, conducând un butic pe King’s Road din Londra, alături de managerul formației punk rock Sex Pistols, Malcolm McLaren.

Ea a continuat să înființeze un brand de modă global, care are în prezent magazine în Marea Britanie, Franța, Italia, America și Asia.

Vivienne Westwood a murit în pace și înconjurată de familia ei, în Clapham, în sudul Londrei. Lumea are nevoie de oameni ca Vivienne pentru a face o schimbare în bine”, a scris casa ei de modă pe Twitter.

Creatoarea de modă, născută în Derbyshire, era cunoscută și pentru convingerile sale activiste, a susținut probleme precum poluarea și schimbările climatice, dar și pentru sprijinirea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange. Odată s-a îmbrăcat în Margaret Thatcher pentru coperta unei reviste și a condus un tanc alb lângă casa fostului premier britanic David Cameron pentru a protesta împotriva fracturării.

A ajutat la popularizarea esteticii punk, mărturisind că „Nu a existat niciun punk înaintea mea și a lui Malcolm”, a spus designerul în biografia ei. „Hainele mele au o poveste. Au o identitate. Au caracter și un scop”, a declarat odată rebela care a sfidat normele și a popularizat stilul punk la nivel de high fashion.

Victoria Beckham a fost printre primele personalități din lumea modei care a adus un omagiu pe rețelele de socializare: „Sunt atât de tristă să aflu despre moartea legendarei și activiste Dame Vivienne Westwood. Gândurile mele sunt alături de familia ei în acest moment incredibil de trist VB”.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII