vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateA fost redeschis șantierul de restaurare a fortificaţiei dacice Sarmizegetusa Regia. Investiție...

A fost redeschis șantierul de restaurare a fortificaţiei dacice Sarmizegetusa Regia. Investiție în valoare de 2 milioane de euro!

Şantierul de restaurare a fortificaţiei dacice de la cetatea Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, a fost redeschis, anunță Agenția de presă Rador, citează Radio Timișoara.

Proiectul, derulat de Consiliul Județean Hunedoara, are o valoare de peste 2 milioane de euro, iar contribuţia asumată de administraţia judeţeană, sub formă de cofinanţare, se ridică la aproape un milion de euro, informează G4media.

Investiție de peste 2 milioane de euro

Odată cu venirea primăverii, s-a redeschis şantierul de restaurare a incintei fortificate de la cetatea dacică, monument UNESCO, Sarmizegetusa Regia, în Munţii Orăştiei. Proiectul derulat de Consiliul Judeţean Hunedoara este finanţat din fonduri norvegiene prin Programul RO-CULTURA gestionat de Ministerul Culturii şi are o valoare de peste 2 milioane euro. Aproape un milion de euro reprezintă cofinanţarea asumată de CJ Hunedoara, precizează administrația județeană.

Proiectul presupune restaurarea monumentului cetății și refacerea infrastructurii de vizitare prin introducerea unui traseu nou, semnalistică, amenajarea unui lapidariu şi a unui adăpost pentru vizitatori. În plus, se urmărește digitalizarea monumentului UNESCO, pentru ca utilizatorul să aibă acces la imagini ce reconstituie diverse locaţii din cetate din perioada daco-romană.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII