marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăBreaking News3 explozii puternice au avut loc la o stație GPL din Crevedia!...

3 explozii puternice au avut loc la o stație GPL din Crevedia! Tragedie soldată cu multe victime

3 explozii puternice au avut loc sâmbătă seară la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița.

Deflagrația a afectat și câteva case din apropierea stației GPL (gaz petrolier lichefiat).

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă noapte, că a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia. „Mai mult ca sigur că în noaptea asta un număr de patru pacienţi vor fi transferaţi în Italia şi în Belgia”, a declarat prim-ministrul.

Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanță București Ilfov și Dâmbovița și SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar și Bagdasar Arseni.

La Spitalul Bagdasar Arseni au ajuns 13 persoane, dintre care 4 sunt intubate. Alte 4 persoane au ajuns la Spitalul de Arși. La Spitalul Floreasca au ajuns 28 de răniți, dintre care 4 sunt intubaţi. La Spitalul Elias se află încă 1 rănit. O persoană a decedat. În total, 42 de persoane au fost luate de la faţa locului. Dintre cele 46 de persoane, 7 sunt civili, toţi intubaţi. Dintre cei 32 de pompieri și 2 jandarmi care au fost răniți, 1 este intubat, potrivit Observator News.

Tragedie soldată cu multe victime

În urma celei de a treia explozii, 5 pompieri primesc îngrijiri medicale. Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că societatea unde a avut loc explozia avea activitatea suspendată și funcționa ca parcare pentru cisternele societății, notează G4Media.

Edilul a confirmat la România TV că stația aparține fiului său. Ion Doldurea a afirmat că în momentul cumplitei tragedii se afla în străinătate, unde se pregătea să participe la o conferință, însă va reveni de urgență în țară cu primul avion.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII