sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăBreaking News1 zi în care Facebook nu a mai existat! Care sunt urmările?

1 zi în care Facebook nu a mai existat! Care sunt urmările?

Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu aproape 7 miliarde de dolari în câteva ore

Miliardarul a coborât o poziție în clasamentul celor mai bogați oameni, întocmit de Bloomberg, pe locul cinci, după Bill Gates. Căderea vine după acuzațiile unei avertizoare de integritate și pana celor trei mari platforme deținute de Facebook.

O vânzare în masă de acțiuni ale gigantului digital a scăzut prețul acestora cu aproximativ 5% luni, fapt ce s-a alăturat unei scăderi de aproape 15% de la mijlocul lunii septembrie, transmite Bloomberg.

Averea lui Zuckerberg a scăzut la 120,9 miliarde de dolari, mai mică decât cea a lui Bill Gates, potrivit Indexului Bloomberg al Miliardarilor. El a pierdut din 13 septembrie până acum aproximativ 19 miliarde de dolari, de la aproape cei 140 de miliarde de dolari pe care îi deținea.

Pe 13 septembrie, Wall Street Journal a început să publice o serie de articole bazate pe documente interne ce arată că Facebook știa despre diverse probleme ale produselor sale – precum Instagram dăunează sănătății mentale a adolescentelor și dezinformarea privind revolta de pe 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington – în vreme ce public minimiza impactul acestora.

Informațiile au atras atenția oficialilor guvernamentali, iar luni un fost manager din companie a prezentat chiar ea problemele.

Facebook a răspuns prin sublinierea faptului că problemele cu care se confruntă produsele, inclusiv polarizarea politică, sunt complexe și nu sunt provocate doar de tehnologie.

„Cred că le dă oamenilor comfortul să se gândească că trebuie să existe o explicație tehnologică sau tehnică pentru problema polarizării politice din SUA”, a precizat, pentru CNN, Nick Clegg, vicepreședintele Facebook pentru afaceri globale.

Twitter, rivalul principal al platformei Facebook, s-a bucurat de un moment de glorie 

Cum platformele Facebook, Instagram, Whatsapp și TikTok nu au mai funcționat, majoritatea utilizatorilor a revenit la Twitter pentru a afla ce se întâmplă. Chiar și rețelele menționate au postat mesaje pentru a-și cere scuze tuturor utilizatorilor. Twitter a făcut chiar și o glumă prin postarea mesajului: „Bună tuturor, literalmente!”, atrăgând atenția asupra prezenței tuturor internauților pe rețeaua sa.

Incidentul a fost explicat ca fiind creat de o defecțiune de ordin intern.

Sursă: Digi24.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII